Kategorier
Skiver

MSG | Immortal

Med den nye skiva «Immortal» feirer den tyske gitarguden Michael Schenker 50 år som musiker, selv om det ‘bare’ er 49 år siden han platedebuterte med den første Scorpions-skiva «Lonesome Crow», innspilt da Schenker var 16 år gammel. Her fortsetter han i samme stil som ved forrige utgivelse «Revelation» fra 2019.

Nuclear Blast

Med den nye skiva «Immortal» feirer den tyske gitarguden Michael Schenker 50 år som musiker, selv om det ‘bare’ er 49 år siden han platedebuterte med den første Scorpions-skiva «Lonesome Crow», innspilt da Schenker var 16 år gammel. Her fortsetter han i samme stil som ved forrige utgivelse «Revelation» fra 2019, utgitt under navnet Michael Schenker Fest, med en rekke vokalister og musikere ved sin side. Men mens han på «Revelation» brukte alle sine gamle partnere fra MSGs gullepoke på 80-tallet, har han her fornyet seg litt. Hovedvokalisten på «Immortal» er Ronnie Romero, kjent fra den siste utgaven av Rainbow, fra Vandenberg og Lords Of Black, mens en annen gammel Rainbow-helt, Joe Lynn Turner, får innpass på to låter. Tyskerne Ralf Scheepers (Gamma Ray, Primal Fear) og med-produsent Michael Voss (Mad Max) får også to låter hver ved mikrofonen, mens Barry Sparks (ex-Dokken, UFO) håndterer bassen. På trommene gjør Brian Tichy (ex-Whitesnake, Foreigner) det meste, med to låter hver fra Simon Phillips og Bodo Schopf, som begge spilte på hver sin skive med Schenker på 80-tallet. Nok en navngjeten gjest har vi i Derek Sherinian (ex-Dream Theater, Black Country Communion, Sons Of Apollo) som bidrar med keyboards på det frenetiske åpningssporet «Drilled To Kill».

Og da har vi allerede sagt det mest interessante med «Immortal», for låtmessig er ikke dette all verden. Det er overraskende hardt og kjapt med tanke på at musikken er skrevet av en man som når pensjonsalder snart, men melodiene er generelt ikke altfor minneverdige – det hele drives fremover av gitar og trommer. Og tekstene er litt småpinlige – bare se på titlene som domineres av ord som Kill, Die, Devil, Darkness, Dead… Låtene som skiller seg ut er balladen «After The Rain» ved at den nærmest punkterer flyten i skiva midtveis, og avsluttende «In Search Of The Peace Of Mind». Sistnevnte er en nyinnspilling av den første låten Schenker noengang skrev, som 15-åring til den første Scorpions-skiva «Lonesome Crow», og her briljerer først og fremst Simon Phillips. MSGs orginalvokalist Gary Barden synger det første verset her, mens Romero, Doogie White og Robin McAuley klemmer til mot slutten. Musikalsk sett passer ikke denne låta inn sammen med de andre ni sporene, men den er likevel den klart beste. Det er unødvendig å si at Michael Schenker selv leverer magi på hver eneste solo, men «Immortal» er nok garantert ikke skiva som MSG-fansen kommer til å snakke om i de neste femti år. (Intervju med Michael Schenker – OG med Ronnie Romero – i neste nummer av Norway Rock Magazine! Tegn abonnement her!)

3,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 29.januar 2021