Kategorier
Multimedia Nyheter Skiver

Mr. Big | Live From Milan

Få band har vært rausere med antall liveutgivelser enn det Mr Big har, men det er likevel noe spesielt med denne. Trommis Pat Torpey har vært med fra starten i 1989, men dette ble en av hans siste konserter med Mr.Big – han døde av Parkinsons i februar 2018.

Frontiers

Få band har vært rausere med antall liveutgivelser enn det Mr. Big har – undertegnede har ni live-CDer og tre DVDer i samlinga fra før – men det er likevel noe spesielt med denne 2CD/1DVD-boksen. Trommis Pat Torpey har vært med fra starten i 1989, men dette ble en av hans siste konserter med Mr. Big – han døde av Parkinsons i februar 2018. Og med unntak av «Live» fra 1992, har alle de andre vært innspilt i Japan, hvor Mr. Big tilsynelatende fortsatt er massive. «Live From Milan» ble, som tittelen så snedig antyder, innspilt i Italia i november 2017, uken etter at de spilte sin første konsert i Norge på et kvart århundre.

Setlista fokuserer på den nye skiva «Defying Gravity» og på storselgeren «Lean Into It», begge representert med fem låter hver. Men det er hele 22 låter, så det er nok av smakebiter fra de andre skivene, selv om epoken med Richie Kotzen på gitar er oversett. Noen personlige favoritter vil man alltid savne, men her er det meste fra de kjappe rockerne som «Addicted To That Rush» og «Colorado Bulldog» til balladene som «Just Take My Heart» og «To Be With You» – låta som satte Mr. Big på kartet og på toppen av hitlistene, men som også plasserte bandet i en boks som de overhodet ikke hørte hjemme i.

I motsetning til brorparten av Frontiers’ konsert-DVDer innspilt på deres hjemmebane Live Club utenfor Milano, er det her investert i flere kameraer og lys nok til å gjøre den visuelle delen av opptaket høyst severdig. Lyden er også bedre enn de aller fleste andre liveskiver, alle instrumenter høres klart og tydelig, med vokalen i front.

Vi vet alle at Mr Big er et av de aller dyktigste bandene der ute, de er inkapable til å gjøre en dårlig konsert, takket være Billy Sheehan og Paul Gilberts fyrverkeri på sine respektive instrumenter – eller som i åpningslåta «Daddy, Brother, Lover, Little Boy»s tilfelle, elektriske driller på sine respektive instrumenter. Begge leverer som vanlig en opptreden som kan få enhver vordende musiker til å legge ut bassen eller gitaren sin rett ut på finn.no. – det de gjør på strengene sine skal ikke være teknisk mulig. De tostemte løpene de gjør på gitarhalsene i «Around The World» kunne fått Dream Theater til å sperre opp øynene.


Vokalist Eric Martin er som alltid et sjarmtroll i front, men han begynner å få en rasp i sin ellers så silkemyke røst, og han sliter litt og når ikke alltid de høyere tonene. Han ser kanskje fortsatt ut som om han er 22, men han har faktisk blitt 58. Mulig han hadde en dårlig dag, men vi har i hvertfall sett og hørt ham mye bedre før. Til tross for dette er han likevel stadig en av de beste sangerne i sjangeren.

Så har vi Pat Torpey da. Han entrer scenen til rungende applaus fra publikum, i tide til fjerde låt, «Alive And Kickin'», og bidrar med perkusjon og koringer mens hjelpetrommis Matt Starr holder stand bak slagverket. Det er rett og slett rørende at bandet støttet sin venn og trommis gjennom tretti år med å ha ham med seg på turné så mye Torpey bare orket, og det genuine samholdet i et engang så turbulent band er innlysende. De ser genuint ut til å kose seg på scenen – og slik godstemning smitter alltid over på et publikum.

En konsertutgivelse er som alltid hovedsakelig rettet mot fansen, og dette fungerer nærmest som liveversjonen av en «Greatest Hits». Er du fan, så vet du bortimot nøyaktig hva du kan forvente deg fra «Live From Milan», og det er en forsvinnende liten sjanse for at du blir skuffet om du går til innkjøp av denne.

5/6  Geir Amundsen
Utgivelsesdato 13.juli

Les også intervjuet vi gjorde med Paul Gilbert i 2017!