Kategorier
Skiver

Marduk | Memento Mori

Century Media

Marduk minner oss på at vi alle en dag skal forlate jorda, og kaster ikke bort tiden med å spille for sakte. Fem år har gått siden «Viktoria» og en av grunnene er at de ønsker at folk skal få tid til å vente på en ny plate. Og det vil jeg påstå innfris. «Blood Of The Funeral» og «Shovel Beats Sceptre» er sluppet som singler og viser ytterpunktene på plata. Kjent intenst og kjapt i førstnevnte, mens singel nummer to viser bandet, som nå fremstår som en trio, sin tyngre side. Dette er en plate med fokus på det kjappere, men jeg må nevne «Charlatan» som et høydepunkt blant det tyngre. Tittelkuttet starter og jeg ser for meg denne som en konsertåpner med sin catchy koring som en kul knagg. Nå synes jeg dette er svært gode førti to minutter, og singlene er mine favoritter, men vi skal ikke kimse av «Coffin Carol» eller «Marching Bones» heller. Nei, her er det bare å snurre hele skiva.

5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 01. september 2023