Kategorier
Nyheter Skiver

Lustmord & Karin Park | Alter

Først og fremst – dette er ikke musikk for alle. I mange settinger ikke musikk for meg heller. Men er du ute etter noe helt utenfor boksen, der de tradisjonelle låtene med de tradisjonelle melodiene er ofret for spor med toner som mer skal sette en stemning kan «Alter» så absolutt være noe å anbefale.

Pelagic Records

Først og fremst – dette er ikke musikk for alle. I mange settinger ikke musikk for meg heller. Men er du ute etter noe helt utenfor boksen, der de tradisjonelle låtene med de tradisjonelle melodiene er ofret til fordel for spor med toner som mer skal sette en stemning kan «Alter» så absolutt være noe å anbefale. 

Vanligvis synes jeg denne type musikk fort kan bli ensformig, da de fleste sporene er utformet rundt én grunntone der Karin Park nærmest messer noe over – men akkurat i dette tilfelle er det noe som fanger meg, uten at jeg klarer å forklare hvorfor. 

Mye av grunnen kan være at det er ekstremt mørkt og dystert, og av en eller annen grunn får meg til å tenke på Diamanda Galas – bare uten den frenetiske galskapen denne representerer. Og selv om det ikke er mye variasjon å spore fra kutt til kutt lever disse allikevel sine helt egne liv på «Alter» 

Gameren i meg mener dette hadde vært det perfekte lydsporet til verdens beste spill, som jeg ser for meg ville vært episk og dystopiske umulig å legge ifra seg. 

Jeg vil trekke frem to spor som jeg mener står frem, nemlig «Kindred» og «Song Of Sol». Disse er råsterke eksempler ifra en nærmest innertier av en skive. Kanskje ikke akkurat det vi trenger nå som vi skal danse gatelangs i feiring over starten på slutten av pandemien, således burde den kanskje ha blitt utgitt rett ved utbruddet av den tredje bølgen. 

Men da tror jeg nesten det ville ha blitt litt i meste laget allikevel. Uansett, maksimalt bra av både Lustmord og Karin Park, selv om den som nevnt ikke er for alle. Den er dog i alle høyeste grad for meg. 

5.5/6 | Sven O. Skulbørstad 

Utgivelsesdato 25.juni 2021