Kategorier
Nyheter Skiver

Ida Maria | Dirty Money EP

Etter noen år der hun har vært mer å se på skjermen enn å bli hørt på radioen er Ida Maria tilbake til det hun gjør aller best – nemlig freserock med budskap.

Nesna Records

Etter noen år der hun har vært mer å se på skjermen enn å bli hørt på radioen er Ida Maria tilbake til det hun gjør aller best – nemlig freserock med budskap. 

Fem spor blir vi forært, der tre av de har blitt presentert i forkant som singelvalg, og idet åpneren «Sick Of You» ljomer ut av høyttalerne føles det godt å ha Ida Maria der hun i mine øyne hører hjemme – selv om det også skal nevnes at hun langt ifra har gjort seg bort på skjermen heller. Skulle jeg nevnt en ting tenkte jeg ved alle første gjennomlytt at den kanskje var et minutt for lang i gammel pønkeånd, men vel vitende om at sjølveste bryr seg fela om etablerte «regler» er den vel passe lang allikevel. 

«California» er da et av kun to spor som ikke har blitt utgitt i forkant, og farlig nære utgivelsens høydepunkt. Ida Maria på sitt aller beste og en låt som passer som hånd i hanske ut av pandemi og inn i sommer. Mye av det samme kan også sies om «Celebration», det andre sporet som presenteres først ved utgivelse. Det er på høy tid med litt feiring nå, og dette kan veldig gjerne være lydsporet. 

Hvilket da lar oss stå igjen med tittelkuttet og «I’m Busy» som også gjør seg meget godt i dette øserock-selskapet. Det er utrolig gøy å høre henne rocke sine egne splitter nye låter igjen, og forhåpentligvis kan dette både være starten på en splitter ny skive – men aller helst en finfin anledning til å dra med seg bandet og kjøre et par gigs. Vi sees der. 

5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 25.juni 2021