Kategorier
Skiver

Lonely Robot | Please Come Home

Bak artistnavnet Lonely Robot finner vi britiske John Mitchell. Som til daglig tjener til livets opphold som gitarist og vokalist i It Bites, hvor han i 2006 overtok posisjonen Francis Dunnery etterlot seg da bandet la inn årene første gang i rundt 1990.

InsideOut

Bak artistnavnet Lonely Robot finner vi britiske John Mitchell.  Som til daglig tjener til livets opphold som gitarist og vokalist i It Bites, hvor han i 2006 overtok posisjonen Francis Dunnery etterlot seg da bandet la inn årene første gang i rundt 1990. De siste tyve årene har Mitchell vært et av de mest aktive navnene i britisk prog, blant annet som gitarist i Arena siden 1997, det kortvarige prosjektet KINO, som etter hvert la grunnlaget for en It Bites-reunion, og Frost*, som har gitt ut et par av mest kritikerroste progalbumene som har kommet fra de britiske øyer det siste tiåret. På sin solo-debut «Please Come Home» har Mitchell fått med seg en liste med solide musikere, blant annet bassist Nick Beggs (Steve Hackett, Steven Wilson, Kajagoogoo). Marillion-vokalist Steve Hogarth er å høre under koringene på et av de mest melodiøse og rolige sporene på skiva, «Why Do We Stay?», i tillegg til at han spiller keyboards på et par spor. 80-tallets pophelter er representert med Go Wests vokalist Peter Cox, mens Nik Kershaw faktisk bidrar med en gitarsolo! 

Hva med musikken? Fra den instrumentale åpningen «Airlock» tar Mitchell oss med på en variert musikalsk reise den neste timen. Stemningsfull, melodiøs musikk i skjæringspunktet prog/pop/rock, krydret med mye bra gitarspill. Enkelte låter er mer riff-preget og aggressive, mens andre spor derimot har fokus på det såre og melankolske. Dette har rett og slett blitt en utgivelse med god dynamikk, og mye av materialet kunne fungert ypperlig som filmmusikk. «Please Come Home» har blitt en fin plate, som anbefales til alle som foretrekker den melodiøse og stemningsskapende siden av prog’en. (Intervju med John Mitchell her!)

4,5/6 | Terje Nygård

Utgivelsesdato 15.mars 2015