Kategorier
Skiver

KXM | Circle of Dolls

Stjernekoalisjonen med Kings Xs Doug Pinnick, Dokkens George Lynch og Korns Ray Luzier fortsetter sin ferd med hybriden av prog og hard rock, og dette er nok en real berg- og dalbane lyttermessig. Det burde ikke være noen overraskelse for noen, når en tar utgangspunkt i besetningens musikalske plattform.

Frontiers Records

Stjernekoalisjonen med Kings Xs Doug Pinnick, Dokkens George Lynch og Korns Ray Luzier fortsetter sin ferd med hybriden av prog og hard rock, og dette er nok en real berg- og dalbane lyttermessig. Det burde ikke være noen overraskelse for noen, når en tar utgangspunkt i besetningens musikalske plattform. Albumet ble visstnok skrevet og lagd i løpet av to uker, og det er imponerende i seg selv. Det som derimot er det viktigste er kvaliteten, og den er det heldigvis ikke noe å utsette på. «Circle of Dolls» fortsetter pent der «Scatterbrain» slapp, og uten de store overraskelsene. Så hvis du lurer på hva jeg mener med berg- og dalbane så er det rett og slett variasjonen på skiva. Og med det mener jeg temaene og låtstrukturen. Verre enn det er det ikke. Skiva krever sitt, men det ser jeg på som en positiv ting. Etter en rekke gjennomlyttinger begynner den å sitte og skal jeg trekke frem noen av låtene så må det bli «War of Words», «Big as the Sun» og «Twice». Låter som hver for seg representerer spennet på skiva og viser hvilke eminente musikere de er.

«Circle of Dolls» er som de to foregående skivene solid håndverk snekret med samme materialer, og joda jeg lar meg fortsatt begeistre av trioen som helt klart fortsatt har både dynamikken og kreativiteten intakt.

4.5/6 | Pål J.Silihagen

Utgivelsesdato 13.september 2019