Kategorier
Nyheter Skiver

Johnossi | Mad Gone Wild

Det har gått omtrent nøyaktig to år siden den svenske duoens sisteslipp, den smått fantastiske “Torch // Flame”, og siden den gang har vi vært inn og ut av lockdowns. Nå som pandemi endelig ser ut til å være på vei over passer det da fint å feire med Johnossi sin oppfølger, ikke uten en viss forventning.

BMG

Det har gått omtrent nøyaktig to år siden den svenske duoens sisteslipp, den smått fantastiske “Torch // Flame” (som ble anmeldt her!), og siden den gang har vi vært inn og ut av lockdowns, isolasjoner, karantener og restriksjoner. Nå som pandemi endelig ser ut til å være på vei over passer det da fint å feire med Johnossi sin oppfølger, ikke uten en viss forventning. 

En forventning som ikke helt blir levd opp til, for ved første gjennomlytting ble det litt kjedelig etterhvert, og her må jeg presisere at det i utgangspunktet ikke er noe i veien med låtmaterialet på “Mad Gone Wild”, men etter at forgjengeren ut av det blå blåste meg veggimellom var det nok med litt vel store forhåpninger jeg rulla igang nykomlingen. Men bevares, det er noen sterke spor på denne og – som åpneren “Give Me The Knife” og singelen “Something = Nothing” for eksempel. Produksjonen er knallbra – kanskje enda bedre enn på “Torch // Flame”. De har også benyttet seg mer av synth, noe som kler bandet godt. 

Tekstmessig er “Mad Gone Wild” et slags konseptalbum som forteller historien om Roscoe som sliter med psyken, noe enhver vel kan kjenne seg igjen i ved utgangen av disse pandemitider. Dette kommer tydeligst frem i tittelsporet, som også er albumets soleklare vinner. Mye dynamikk, et råsterkt arrangement og noen bombastiske blåsere over refrenget gjør denne til en tidlig låtfavoritt i året 2022. Jeg vet ikke helt hvorfor, men tekstlinjen “This is not a test” gjør noe med meg.

Det er mot slutten av skiva jeg begynner å kjede meg, eksemplifisert av sporene “Black Hole” og den instrumentale “Wizard Of Os”, der sistnevnte virker umenneskelig lang selv med kun litt over 3 minutters spilletid. Det er sjeldent et godt tegn. Men samtidig er disse de to klart svakeste sporene på skiva og, der resten strengt talt er bra låter med gode melodier. De når bare sjeldent helt opp til “Torch // Flame”, og da blir sluttresultatet litt skuffende. Men er du fan av Johnossi fra før kan du nok trygt gå til innkjøp av “Mad Gone Wild” også, det er jeg ganske sikker på. (Intervju med Johnossi i februarnummeret av NRM – abonner her til prisen av to halvlitere!)

4/6 | Sven Olav Skulbørstad

Utgivelsesdato 11.februar 2022