Kategorier
Nyheter Skiver

Jimi Jamison | Never Too Late

Hver eneste låt er en knall, fengende AOR-perle i stil med Journey, Survivor, Giant, Foreigner eller kanskje til og med Whitesnake. Og da vet du hvordan det høres ut. 80-talls-inspirert radiovennlig hard rock, men med oppdatert, moderne produksjon, skarpe gitarer, svulstige keyboards og elleve massive refrenger som det er umulig å få ut av hodet.

Frontiers

Jeg begynner å bli dypt imponert over denne Erik Mårtensson, svensken som tilsynelatende ikke gjør annet enn å trylle frem den ene melodiske hardrockperlen etter den andre. I høst kom godbiten “Bleed & Scream” med hans eget band Eclipse, hvor han skrev og produserte alle låter, sang og spilte bass og gitar. Nå kommer den andre W.E.T.-skiva, hans band med Jeff Scott Soto hvor Mårtensson også har skrevet det meste (se lenger ned), og før jul kom denne soloskiva fra Survivor-vokalist Jimi Jamison – som like gjerne kan kalles et Erik Mårtensson soloalbum som Jamison har vært så heldig å få lov til å synge på, for svensken har nok en gang skrevet alle låtene, produsert og spiller alle instrumenter utenom trommer. Og hver eneste låt er en knall, fengende AOR-perle i stil med Journey, Survivor, Giant, Foreigner eller kanskje til og med Whitesnake. Og da vet du hvordan det høres ut. 80-talls-inspirert radiovennlig hard rock, men med oppdatert, moderne produksjon, skarpe gitarer, svulstige keyboards og elleve massive refrenger som det er umulig å få ut av hodet.

Og forresten, denne Jamison synger knallbra! Der hvor hans Survivor-kollega Jim Peterik vasser i fløte og sukkerspinn med sitt Pride Of Lions, er “Never Too Late” aldri like tannløs, til tross for de stilmessige likhetstrekkene og balladene – det er atskillig mer trøkk og energi i disse låtene, hvor det føles feil å dra frem høydepunkter – her finnes ikke dødpunkter. Snakker vi 2012s sterkeste AOR-utgivelse? Godt mulig.

5,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 02.november 2012