Kategorier
Nyheter Skiver

Issa | Can’t Stop

Oslo-jenta Issa (Isabell Øversveen, nå Isabell Martin) er ute med sitt tredje album på drøye to år, men denne gang var jeg litt mer usikker på hensikten. De tolv låtene på “Can´t Stop” er utelukkende coverlåter av mer eller mindre obskure AOR-band, plettfritt fremført av det som nesten må kalles plateselskapet Frontiers husband, og silkemykt produsert av den allestedsværende Alessandro DelVecchio, som også spiller keyboards her.

Frontiers

Oslo-jenta Issa (Isabell Øversveen, nå Isabell Martin) er ute med sitt tredje album på drøye to år, men denne gang var jeg litt mer usikker på hensikten. De tolv låtene på “Can´t Stop” er utelukkende coverlåter av mer eller mindre obskure AOR-band, plettfritt fremført av det som nesten må kalles plateselskapet Frontiers husband, og silkemykt produsert av den allestedsværende Alessandro DelVecchio, som også spiller keyboards her. Og når Issa har James Martin, en av sjangerens beste låtskrivere,  trygt forvart i heimen, hvorfor ei lettvint skive med coverlåter? De færreste coverskiver er særlig interessante å høre mer enn en gang, jfr Def Leppard, Tesla, Aerosmith, Counting Crows, Guns n Roses, Queensrÿche, Ozzy osv. Men forskjellen her er at du har antagelig ikke hørt så mange av orginalene, (Her snakker vi artister som Mark Free, Aviator, 21 Guns, Regatta, Tower City, Atlantic osv.) og man har av den grunn ikke så mye å sammenligne de med (kontra hvis dette hadde vært en haug med nye versjoner av klassikere av Journey og Foreigner.) Dermed blir det nesten en “ny” skive. Og likte du Issas to første studioutgivelser, vil du nok like denne og. Vokalmessig synger hun bedre enn noensinne, og stemmen hennes ligger i midten og fronten av miksen. Låtene er ikke bare plankeversjoner av orginalene, de er transponert og tilrettelagt for hennes stemme siden nesten alle orginalene har mannlig vokal, og stilen er gjennomført hele veien.

Dette låter som klassisk AOR på godt og vondt, samtlige låter høres ut som radiohiten som aldri var, sykt fengende og svært melodiøst, dyktig arrangert og artig å høre på for fans av sjangeren. Positiv overraskelse etter lave forventninger. Men nå ligger lista høyt for neste skive med egne låter, Issa!

4/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 31.oktober 2012