Kategorier
Intervjuer Nyheter

Jesper Binzer – redder sjelen din

Rett etter forrige soloslipp som ble en aldri så liten suksess ga vår mann ut ny skive med moderbandet D-A-D med påfølgende turné som ble en enda større suksess – kun avbrutt av en viss pandemi som herjer land og strand rundt for tiden. Tar man da anledningen til et lite hvileskjær? Å neida!

Rett etter forrige soloslipp som ble en aldri så liten suksess ga vår mann ut ny skive med moderbandet D-A-D med påfølgende turné som ble en enda større suksess – kun avbrutt av en viss pandemi som herjer land og strand rundt for tiden. Tar man da anledningen til et lite hvileskjær? Å neida! Man setter i gang med en ny soloskive, og akkurat dette ville vi høre mer om – så vi fikk rett og slett hovedmannen på tråden for litt mere detaljer rundt akkurat dette.

Tekst: Sven O Skulbørstad
Foto: Carsten Andersen

Livefoto: Anne-Marie Forker

– Du har straks en ny soloplate rundt hjørnet, hva kan du fortelle om «Save Your Soul» (som anmeldes her!)?
– Det var overhodet ikke planen, jeg hadde laget fire sololåter bare for moro skyld uten å legge noe i det men så kom koronaen og satte en solid stopper for samtlige andre planer. I D-A-D var vi såpass fornøyde med “A Prayer For The Loud” og responsene på konsertene så vi følte oss ikke ferdige med turneringen av den da pandemien brøt ut og var følgelig ikke klare for å lage ny musikk enda. Derfor tenkte jeg at jeg like gjerne kunne jobbe videre med solomaterialet jeg var såvidt i gang med.
– Nå har du nylig utgitt førstesingel “Premonition”, er den representativ for resten av skiva?
– Ja, det er den nok. Nå er riktignok ikke jeg den rette mann til å synse om mitt eget arbeid, men jeg tror min andre soloskive kommer til å lene seg enda mer mot klassisk rock enn min første. Ikke at jeg kan anmelde min egen skive, men jeg synes alt er mer grundig forseggjort og massivt denne gangen enn på “Dying Is Easy”. For å svare konkret på spørsmålet ditt vil jeg nok si at “Premonition” er en fin pekepinn på resten som kommer ja. 

– På snakk om “Dying Is Easy” hadde du en nydelig coverversjon av Savage Rose sin eviggrønne “Wild Child”. Er det noen coverversjon denne gangen også?
– Nei, det er ti egenskrevne låter og jeg kommer ikke til å gjøre covre flere ganger. Denne gangen kommer jeg til å ha mer enn nok egne låter å velge mellom så da kjører jeg på det. 
– Har du kommet på noen tittel på skiva enda?
– Jeg tror det, og da blir du den første til å få høre det – “breaking news”! Jeg er ganske sikker på at den kommer til å hete “Save Your Soul”.
– Du nevnte at du har samme produsent som på forrige soloskive, bruker du samme backingband også? (Med bl.a. gitarist Søren Andersen som har spilt med Glenn Hughes og Mike Tramp, og bassist Anders Borre med fortid i Aqua…!)
– Ja, det gjør jeg, bortsett fra én detalj – ser du på videoene som ligger på YouTube vil du legge merke til ét ekstra medlem, og det er fordi jeg har fått inn Hammondorgel denne gangen. Jeg har alltid vært stor fan av Deep Purple som er helt fantastiske og ville gjerne ha med Hammond av den grunn. Litt dumt er det, for det blir enda en utgift – men det er det helt klart verdt.

– Hvor hektisk har du egentlig hatt det de siste årene med tanke på forrige soloskive med påfølgende turné som gikk rett over i “A Prayer For The Loud” med D-A-D med påfølgende turné?
– Nå har jeg blitt såpass gammel at jeg vet hva jeg gjør og hvordan jeg skal gjøre det. Jeg samarbeider for eksempel med samme produsent som min forrige soloskive som har samme type ADHD som meg selv, noe som vi si at det går fort. Men hadde det ikke vært for koronaen ville jeg ikke hatt tid til å gjøre en soloskive nå, det er utelukkende på grunn av dagens problemer som muliggjør dette. Men jeg vil si at jeg har lært at det er for krevende å holde på med begge deler samtidig så det kommer jeg ikke til å gjøre mer – det blir for mye for meg. Men sånn som det har blitt nå med pandemien og ingen vet helt hvordan det kommer til å bli fremover foruten at det blir vanskelig å spille live så må kreativiteten fortsatt få utløp. Vi hadde et skikkelig produktivt år for D-A-D i 2019, men vet ikke enda når vi har mulighet for å fortsette der vi slapp. Derfor passer det fint å holde litt på med egne greier igjen. Men vi rakk en hel del, som å turnere Europa og spille på Monsters Of Rock-cruise i Florida så vi klager ikke selv om vi ikke ble helt ferdige med det vi hadde planlagt. Det var mange konserter i Danmark som vi ikke fikk til for eksempel, i tillegg til Tons Of Rock som vi hadde gledet oss til.
– Har dere blitt booket til neste års Tons Of Rock?
– Jeg tror det, men vet ikke om det er offisielt enda (Hvilket det ikke var under samtalen, men har blitt i etterkant, journ.anm.). Jeg håper det i hvertfall, for det er noe vi virkelig ser frem til. Det kommer til å bli en heftig aktivitet når dette en gang går over, og jeg tror også det kommer til å bli et enda mer takknemlig publikum og enda mere takknemlige band når man først kan gjøre skikkelige konserter foran publikum uten tanke på smittevern. 
– Hvordan gikk det dere rakk av turnéen? Jeg mener at Rockefeller var utsolgt?
– Det gikk riktig så bra, og det var veldig mange mennesker tilstede overalt vi spilte. Det stemmer at Rockefeller var utsolgt (anmeldelse her!), og det samme gjaldt for flere spillesteder over kontinentet. Det gjør alltid godt, og ikke minst med tanke på stemningen. De fleste stedene i Skandinavia var utsolgt.
– Hvordan vil du da si at det ser ut fremover for deg når dette en gang blåser over? Blir det en soloturné eller fortsetter D-A-D der de slapp før lockdown?
– Det får vi bare se. Går dette som det ser ut i dag kommer jeg til å ha en liten turné i løpet av november og desember i byer som København og Malmø i tillegg til fire konserter i både Danmark og Tyskland. Går det som planlagt ville jeg ha blitt veldig lykkelig. Men hvis ikke det går blir det nok mer D-A-D i 2021.
– Er det da noe håp for å se deg her til lands, fortrinnsvis i Oslo?
– Så absolutt. Hvis ikke det skjer noe ekstraordinært håper jeg å få til John Dee i løpet av den nevnte turnéen. Men akkurat nå er alt såpass uvisst at det er vanskelig å si. Vi får bare ta ting som det kommer.

La Jesper guide deg gjennom hele D-A-D-katalogen her!