Kategorier
Live Nyheter

D-A-D + Motorfinger @ Rockefeller, Oslo

Det var en kveld i skandirockens tegn da de danske drenger tok turen over i anledning turnéen i forbindelse med «A Prayer For The Loud». Og nordmennene lot seg heller ikke vente da lokalet var utsolgt ukesvis i forkant.

Søndag 20.oktober 2019

Det var en kveld i skandirockens tegn da de danske drenger tok turen over i anledning turnéen i forbindelse med «A Prayer For The Loud». Og nordmennene lot seg heller ikke vente da lokalet var utsolgt ukesvis i forkant. 

Våre helt egne Motorfinger startet ballet og sjarmere de tidlige tilkomne med sin særegne postgrunge. Settet var fokusert på deres siste utgivelse «Evilution», og viste et sultent band som vi høyst sannsynlig kommer til å høre mer om. En vel utført support jobb, og jeg vil tro samtlige tilstede var godt oppvarmet da kveldens hovedakt gikk på. 4/6

Temmelig nøyaktig 21:00 slukket lyset, og D-A-D entret scenen til takløftende jubel. De må vel nesten finne seg i å bli kalt legender, og de både fremsto og ble tatt imot som det også. Det tok en tre-fire låter før frontfigur Jesper Binzer tok ordet og kunne informere om at de tok turen innom ikke bare på grunn av den nye skiva, men også fordi vi nordmenn luktet så fint. Humoren lå løst igjennom hele kvelden, og det er jo mye av grunnen til at vi er så glade i de. 

Man kan ikke skrive om en konsert med denne gjengen uten å nevne de latterlige bassene til Stig Pedersen. Her gikk det i neonbelysning, jernkors og ikke minst – rakett. Det ble nevnt av min sideperson at det ikke er ofte at bassisten tar oppmerksomheten fra frontfiguren, men det kan jeg skrive under på at skjedde. Det er litt av greia med bandet, og det var morsomt å følge med på hvilken bass han skulle dra frem neste gang. Hylende morsomt. 

De skapte bra liv i Oslo i løpet av de to timene konserten varte, og sementerte sin plass som kongene av skandirock (sorry, Turbonegro). En perfekt miks av nytt og gammelt ble presentert, og Rockefeller sto ikke stille et eneste sekund under konserten. Mye allsang fra start til slutt, spesielt under et av høydepunktene «Grow Or Pay». Her stemte absolutt alt og det var kveldens definitive høydepunkt. 

Jeg har forstått at min favorittskive «Helpyourselfish» ikke står spesielt høyt i kurs til hverken band eller fans, og derfor var gleden ekstra høy da de dro «ReconstrucDead» fra akkurat denne – servert med en leksjon i finsk thrash metall. 

Men det var ekstranumrene som skapte høyest allsang da de dro igang hitparaden. «Sleeping My Day Away» formelig løftet taket før kveldens absolutte ener «Laugh & A ½» sementerte skandirockekongenes herredømme. Etter to timer med rockeleksjon var det over, og jeg blir sjokkert om det fantes én sjel tilstede som ikke synes det var verdt billettprisen. Hold kæft for en skide fed konsert! 5/6

Tekst: Sven O. Skulbørstad
Foto: Anne-Marie Forker