Kategorier
Nyheter Skiver

Iconic | Second Skin

Nok en supergruppe har sett dagens lys og denne massive Frontiers-konstellasjonen består av ingen ringere enn Tommy Aldridge (Whitesnake, ex-Ozzy) , Marco Mendoza (ex-Whitesnake, The Dead Daisies), Michael Sweet (Stryper), Joel Hoekstra (Whitesnake, ex-Night Ranger) og Nathan James (Inglorious). Men historien er full av supergrupper som har floppet og sunket som Titanic.

Frontiers

Nok en supergruppe har sett dagens lys og denne massive Frontiers-konstellasjonen består av ingen ringere enn Tommy Aldridge (Whitesnake, ex-Ozzy) , Marco Mendoza (ex-Whitesnake, The Dead Daisies), Michael Sweet (Stryper), Joel Hoekstra (Whitesnake, ex-Night Ranger) og Nathan James (Inglorious). Men historien er full av supergrupper som har floppet og sunket som Titanic. Da er det desto mer gledelig å meddele at her får du en førsteklasses reise på det mest luksuriøse cruiseskipet du kan tenke deg fylt med deilig melodiøs hardrock hvor hovmesteren Nathan James tar deg med inn i spisesalen med sin fantastiske stemme, hvor servitøren Joel Hoekstra gir deg den ene retten bedre enn den andre og hvor maskinisten Marco Mendoza holder motoren i gang. Og sist men ikke minst har vi selveste kapteinen Tommy Aldridge som holder stødig kurs bak trommene. Nå ble det mange maritime metaforer her og vi må heller ikke glemme matrosen Michael Sweet som glitrer med alt annet enn hallelujah- spetakkelet sitt. Her er han i sitt ess.

Jeg kan med hånda på hjertet si at her er det ikke en eneste dårlig eller kjedelig låt. Dette er rett og slett en skive så full av kvalitet at det bare er å bøye seg i støvet eller dørken om du vil. Å dra frem enkeltlåter er helt unødvendig for “Second Skin” er sannsynligvis noe av det beste du har hørt innen melodiøs hardrock på mange år. Alt stemmer her og skal jeg trekke frem en person som virkelig briljerer på dekk så er det Joel Hoekstra. Dette er så milevis bedre enn de siste skivene med Whitesnake at det nesten er pinlig. At Nathan James kan synge og har en gudbenådet stemme er de fleste klar over, men med et ego større enn Nordsjøen er han sitt egen verste fiende og har grunnstøtt flere ganger i jakten på gull og berømmelse. Her derimot er han på stø kurs sammen med resten av mannskapet som holder han i ørene.  

La oss håpe at dette bandet er et band og ikke bare nok et Frontiers-prosjekt som forsvinner like fort som Titanic sank. Å se denne gjengen live med disse låtene er nødt til å bli en fantastisk opplevelse, og uten at jeg skal overdrive fullstendig er dette så bra at jeg nesten ble sjøsyk. Så det er bare å sette sjøbein og hive seg ut på bøljan blå med Iconic-skuta. Splitte mine bramseil for et album! (Intervju med Joel Hoekstra i kommende nummer av NRM! Bestill det her!)

5,5/6 | Pål J.Silihagen

Utgivelsesdato 17. juni 2022