Kategorier
Live Nyheter

Evanescence + Leprous @ Oslo Spektrum

Det begynner å bli noen år siden Evanescence gjestet Norge, nærmere bestemt 15 år siden hvis vi ser bort i fra en opptreden under Nobels Fredspris i 2012. Det virket definitivt ikke som den norske fansen overhodet har savnet Amy Lee & co på norsk jord for det var relativt godt med armslag i Spektrum, for å si det mildt.

Det begynner å bli noen år siden Evanescence gjestet Norge, nærmere bestemt 15 år siden hvis vi ser bort i fra en opptreden under Nobels Fredspris i 2012. Det virket definitivt ikke som den norske fansen overhodet har savnet Amy Lee & co på norsk jord for det var relativt godt med armslag i Spektrum, for å si det mildt. En skulle også tro at norske Leprous som support ville trekke litt publikum, men det var heller ikke tilfellet. Men vi skal anmelde konserten og ikke fremmøtet, så hvordan ble så kvelden?

Leprous befinner seg i en litt annen genre enn hovedbandet, og har bevist flere ganger at de er et eminent liveband som klarer å overføre lydbildet på fysisk format over i sceneformatet. Denne kvelden ble intet unntak og frontmann, Einar Solberg, tok umiddelbart kommandoen over scenen. Det virket som om Leprous ble en smule tungt å fordøye for de som hadde kommet for å se Amy Lee & Co, men de leverte et formidabelt show med nesten optimal lyd. Ingen tvil om at storformatet Spektrum passet både låtene og bandet som hånd i hanske. Det var rett og slett imponerende bra levert og forhåpentligvis var det noen av de andre fremmøtte som også lot seg blende av gnistrende flott opptreden av de norske progrockerne. 5/6

Det ble dessverre en real nedtur omtrent fra første strofe med Evanescence og mye av skylden tilfaller dårlig lyd. Spektrum burde passet låtene og bandet relativt bra, men det gjorde det altså ikke. Amy Lee gjorde så godt hun kunne og sang forsåvidt greit, men det hjalp ikke når resten låt veldig halvveis. Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri har vært noen stor fan av bandet, men jeg har sett såpass mange konserter at det overhodet ikke er noe problem å gjøre en objektiv konsertanmeldelse. Og dette var i beste fall en middels opptreden av et band som burde klare å levere bedre. Om det var dårlig lyd eller dårlig oppmøte som satte ut bandet kan en jo bare spekulere i, men det kan umulig ha vært en stor opplevelse for fansen som har ventet i 15 år på å få se de igjen på norsk jord. Det er også en ærlig sak å ville promotere nye låter, men hele ni låter fra den siste skiva “Bitter Truth” var kanskje i overkant?

Likevel fikk vel de fleste det de kom for, og det var utvilsomt “Going Under”, “Bring Me To Life” og selvfølgelig “My Immortal” fra 2003-albumet “Fallen” som har solgt vanvittige 17 millioner kopier. Det var litt for glissent til at stemningen stod i taket, men det så tross alt ut til at de som hadde møtt opp var fornøyd med Amy Lee & co. Undertegnedes ører og øyne var derimot ikke like fornøyde, og det ble rett og slett en kjedsommelig affære med både dårlig lyd og tilsynelatende halvhjertet opptreden av de involverte på scenen. Godt mulig skuffelsen over labert oppmøte påvirket i stor grad, men likevel bør et erfarent band av et slikt kaliber uansett gi jernet og publikum det de fortjener. Men Leprous leverte så slik sett ble det i hvert fall en fin kveld i Spektrum for undertegnede sin del. 3/6

Tekst: Pål J Silihagen
Foto: Anne-Marie Forker