Kategorier
Skiver

Hollywood Vampires | Hollywood Vampires

Det begynner å bli et par år siden vi hørte rapporter om at Alice Coopers kommende skive skulle hete «My Dead Drunk Friends» og være en hyllest til hans gamle avdøde drikkekompiser, og han har hatt et segment med coverlåter i konsertene sine siden 2012. Når skiva nå endelig er her, er det under navnet Hollywood Vampires, og ikke Alice Cooper.

Universal

Det begynner å bli et par år siden vi hørte rapporter om at Alice Coopers kommende skive skulle hete «My Dead Drunk Friends» og være en hyllest til hans gamle avdøde drikkekompiser, og han har hatt et segment med coverlåter i konsertene sine siden 2012. Når skiva nå endelig er her, er det under navnet Hollywood Vampires, og ikke Alice Cooper. Dette er i praksis en coverskive med 45 år gamle låter av band som The Doors, Jimi Hendrix og The Who – og hvis du synes det ikke høres spesielt spennende ut, så har du helt rett. Det er ikke det. Det hjelper heller ikke så mye at musikerne her et et stjernelag av dimensjoner, som gitarduoen Johnny Depp og Joe Perry (som utgjør kjernen i prosjektet sammen med Cooper) Slash, Kip Winger, Dave Grohl, Perry Farrell, Robbie Krieger og Coopers gamle bandkolleger Dennis Dunaway og Neal Smith. Selveste Paul McCartney bidrar med vokal på «Come And Get It», låta han skrev for Badfinger i 1969, og AC/DCs Brian Johnson gjør Coopers egen «Schools Out» i duett med sjefen sjøl. Det hjelper ikke, det er stort sett dørgende kjedelig likevel, og spesielt versjonene av T Rex’s «Jeepster», The Small Faces generiske «Itchycoo Park», John Lennons «Cold Turkey» og The Who’s godt oppbrukte «My Generation» er rett og slett traurige. De hederlige unntakene er Led Zeppelins «Whole Lotta Love» (nok en Cooper/Johnson-duett) og Harry Nilssons «One / Jump Into The Fire».

Det er riktignok tre originallåter her og – eller to, hvis man ser bort ifra den halvannen minutts introen med stemmen til en tilsynelatende allerede døende Christopher Lee. Men hverken åpninga «Raise The Dead» eller den avsluttende bluesy «Dead Drunk Friends» vil bli stående som milepæler i Alice Coopers karriere. Men nå som du har fått dette prosjektet ut av systemet, Alice, kan du være så vennlig å gå tilbake til det du gjør best, og lage en ny studioskive av samme kvalitet som 2011s «Welcome 2 My Nightmare»? Det ville vært for trist om dette forglemmelige coverprosjektet ble punktum for legenden Alice Cooper.

2,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 11.september 2015