Kategorier
Retro

Dr. John | The Atco / Atlantic Singles

Doktor Mac Rebennack skapte en viss furore på slutten av 60-tallet, som piano-oppvigler og psykedelisk-funky soul- og bluesrocker; så meget, faktisk, at det i perioden 1968 til 1974 ble lansert hele 22 singelspor fra artisten.

Omnivore Recordings

Doktor Mac Rebennack skapte en viss furore på slutten av 60-tallet, som piano-oppvigler og psykedelisk-funky soul- og bluesrocker; så meget, faktisk, at det i perioden 1968 til 1974 ble lansert hele 22 singelspor fra artisten. Disse er herved samlet under ett digitaltak, og portretterer et sannferdig bilde av Dr. Johns tidlige karriere. Han gjorde seg først lokalt navn i hjembyen New Orleans, og var nesten å betrakte som veteran da kontrakten med Atlantic ble inngått.

Debutalbumet ”Gris-Gris” fra 1968 regnes å være blant artistens bedre arbeider, og er tålelig godt representert i herværende singelantologi, hvis uttrykk stedvis sammenfaller med Van Morrisons gjerninger på andre siden av Atlanterhavet. Du må nødvendigvis påregne en del vimsete tulleforekomster, men de beste singlene – ”Jump Sturdy”, bluessløye ”Loop Garoo”, ”Wang Dang Doodle” og elegante ”Such A Night” – holder bra stand. Den bevegelseshemmede suksessen ”Right Place Wrong Time” står fortsatt ikke høyt i kurs, og jeg deler kloke hoders oppfatning av Dr. Johns tilårskomment kvalitative forhøyning. Testkjør i så måte glimrende ”Locked Down” fra 2012.

Geir Larzen

Utgivelsesdato: 18.09.2015