Kategorier
Nyheter Skiver

Harem Scarem | Change The World

Etter at et av Canadas mest undervurderte rockeband kom sammen igjen etter fem års pause i 2013, har de levert en pen liten rekke av glimrende skiver som generelt har gjort fansen ekstatiske. Og den nye «Change The World» fortsetter egentlig der hvor «United» slapp i 2017.

Frontiers

Etter at et av Canadas mest undervurderte rockeband kom sammen igjen etter fem års pause i 2013, har de levert en pen liten rekke av glimrende skiver som generelt har gjort fansen ekstatiske. Og den nye «Change The World» fortsetter egentlig der hvor «United» slapp i 2017 – det er elleve nye låter som alle som en er melodiøs rock med store og sykt fengende refrenger, med Harry Hess’ lettgjenkjennelige stemme og lag på lag av Pete Lesperances briljante gitarspill i fokus. Tittellåta åpner ballet, og er du fan, kommer du garantert til å smile bredt første gang du hører denne låta – det er klassisk Harem Scarem med et allsangrefreng som kommer til å kile seg fast i lillehjernen din. «Aftershock» fortsetter i samme stilen, før de roer litt ned med «Searching For Meaning». Skivas muligen beste låt er førstesingel «The Death Of Me», som viser at dette definitivt ikke er noe retroband som har kjørt seg fast i 80- eller 90-tallet – dette er en hvass og tøff rocker med et riff som nesten like gjerne kunne vært et kontemporært band som Biffy Clyro eller Foo Fighters – men igjen, Hess & Lesperance har denne herlige teften for fengende melodier som det nærmest er umulig å kauke med på etter et par gjennomhøringer.

Og perlene bare fortsetter å trille inn – femtelåta «Mother Of Invention» er en ballade med – ja, nettopp: et fantastisk refreng og et Beatles-aktig mellomparti. Og sånn kunne man fortsatt og ramse opp og hylle den ene låten etter den andre – «In The Unknown», «No Me Without You», «Swallowed By The Machine»… Hvert eneste spor her er knallsterkt, og etter 3-4 gjennomhøringer så sitter samtlige låter såpass i øret av du automatisk synger med av full hals. At en eneste Harem Scarem-fan skal bli skuffet av «Change The World» finner jeg fullstendig usannsynlig, det er tvert imot en av de sterkeste skivene de noensinne har gjort – og de har etterhvert lagd mange sterke skiver. Her er det bare å handle inn – denne kommer garantert til å befinne seg på min Topp 10-liste ved årsskiftet.

5,5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 6.mars 2020