Kategorier
Nyheter Skiver

H.e.a.t | Force Majeure

Svenske H.E.A.T er tilbake med sitt sjuende album og de fleste har vel fått med seg at gullstrupen Erik Grönwall ikke lenger er med i bandet. Han forsvant til ingen ringere enn Skid Row. Og hva gjør man når et bandmedlem forlater skuta? Joda, da kan du hente tilbake et tidligere bandmedlem. Og det har H.E.A.T gjort.

earMusic

Svenske H.E.A.T er tilbake med sitt sjuende album og de fleste har vel fått med seg at gullstrupen Erik Grönwall ikke lenger er med i bandet. Han forsvant til ingen ringere enn Skid Row. Og hva gjør man når et bandmedlem forlater skuta? Joda, da kan du hente tilbake et tidligere bandmedlem – bare spør Maiden, Priest, TNT, Purple, Sabbath osv. Og det har også H.E.A.T gjort – igjen. Tilbake er originalvokalisten Kenny Leckremo. Ikke et ukjent navn for fansen da han var med på de to første skivene, men det er Erik Grönwall de fleste forbinder med H.E.A.T og det er ingen tvil om bandets suksess virkelig tok av med han bak mikrofonen. Leckremo kan synge han også, om enn i et litt mer begrenset register. Og han beviser virkelig på “Force Majeure” at han kan synge fletta av de fleste. Som sagt litt mer begrenset enn han andre karen, men likevel med en formidabel fin klang og dose råskap i stemmen, en klassisk hardrock-stemme som skapt for melodiøse toner. Det virker nesten som om H.E.A.T har fått en ny vår med Leckremo, for skiva spruter av energi, og er en aldri så liten oppvisning og nesepeker til de som trodde at H.E.A.T var ferdig i det Grönwall forsvant ut døra. Bandet kjører den samme oppskriften som tidligere, og da i hovedsak som på de senere skivene. Akkurat passe polert, fengende og tungt. Med andre ord er det mer melodisk hard rock enn AOR. Skiva inneholder flere strålende låter og det er kanskje først og fremst singlene “Back To The Rhythm” og “Hollywood” som utmerker seg som de sterkeste, men også den litt mer utypiske “Paramount”. Smak og behag, men heldigvis er det også bare en ballade her i form av “One of Us” som er en tung og dramatisk affære, en real power ballade i god, gammel 80-talls ånd. En fin låt som balanserer skiva som i hovedsak holder relativt høyt tempo og kaskader av tunge og fengende gitarriff. 

Skiva holder gjennomgående høy kvalitet og er i likhet med forgjengerne massivt og glimrende produsert. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var meget skeptisk til hvordan dette skulle låte uten Grönwall, men min skepsis ble gjort til skamme. Dette er moderne melodisk hard rock av ypperste sort og rett og slett en rysare av en skive! (Intervju med Jona Tee & Kenny Leckremo i neste nummer av Norway Rock Magazine! Abonner her og få det på utgivelsesdato!)

5/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 05. august 2022