Kategorier
Skiver

Glasgow Kiss | Fury EP

De har nylig oppstått fra flere etablerte band, bergenske Glasgow Kiss som her serverer oss deres debut. Det høres tydelig, for her er det så definitivt en gjeng med erfarne og dyktige musikere som leverer et produkt de har ståltro på.

Independent

De har nylig oppstått fra flere etablerte band, bergenske Glasgow Kiss som her serverer oss deres debut. Det høres tydelig, for her er det så definitivt en gjeng med erfarne og dyktige musikere som leverer et produkt de har ståltro på. Musikalsk sett er det nedstemt melodisk metall det går i, og jeg kan ikke unngå å nevne Evanescence selv om rapdelen heldigvis ikke er representert. Om det er på grunn av den kvinnelige vokalisten Charlotte Marlen Midtun eller ikke vet jeg ikke, men milevis unna hverandre ligger de nå ikke. 

“Fury” består av seks spor, der “Furious” kommer i to varianter – én ren metallversjon og én nedstrippet over vakkert pianospill. Et artig grep, men kunne kanskje gjort seg bedre på en fullengder enn en EP der man helst skal vise til mest mulig på relativt kort spilletid. Dog bidrar det også til variasjonen på plata, en variasjon som også fra før er bra og den pompøse avslutningen på sistnevnte gjør seg meget godt.

Jeg skvatt da jeg så tittelen “One Step Closer” da jeg var redd for at dette var en cover av grusefulle Linkin Park, men det var det heldigvis ikke. Spoiler alert: Glasgow Kiss sin låt velger jeg 11 av 10 ganger foran amerikanerne. 

Åpneren “Black Rose”, “Nightmare” og “Demons” utgjør siste rest av “Fury” og ligger trygt forankret i god metall på hver sin måte og stadfester en solid debut fra bandet. Det kunne kanskje vært å håpe på enda litt mer egenart på neste skive – altså noe som definerer Glasgow Kiss som band foruten en kvinnelig vokalist. Denne gjør jobben meget godt, for all del – og det finnes overhodet ikke noe galt med musikken som presenteres her heller – men jeg savner noe som skiller bergenserne fra mengden. 

Dette kan like gjerne være ekstra strengt, men jeg synes å høre at det ligger noe uforløst i bandet. Men vær ikke i tvil – liker du melodiøs og tung metall kan du trygt investere både tid og helst penger i “Fury”. Sterk debut og jeg gleder meg til å høre fortsettelsen.

4/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 28.januar 2022