Kategorier
Live Nyheter

Gåte @ Salt, Oslo

For undertegnede har det for første gang siden 1992 gått et helt kalenderår siden forrige konsertopplevelse, så forventningene da Gåte skulle på i fullt sollys var til å ta og føle på. Resten var opp til bandet selv.

Fredag 25.juni 2021

Det er endelig sommer, og i skrivende stund en feiende flott en. Vi er på vei til å omsider vinne over pandemien der smittetallene går ned i takt med at vaksinasjonstallene går opp. Etter verdens lengste vinter med medfølgende lockdown er det utrolig befriende bare å høre lyden av folk i park eller på pub og høre latter og god stemning. For undertegnede har det for første gang siden 1992 gått et helt kalenderår siden forrige konsertopplevelse, så forventningene da Gåte skulle på i fullt sollys var til å ta og føle på. Resten var opp til bandet selv. 

Og da de entret scenen til stor jubel fra de fremmøte så de seg ikke tilbake heller. En god halvannen time med Gåte nedstrippet gjorde seg godt til den stadig synkende sola over Oslo by. Før jeg gir bandet den kredden de så absolutt fortjener vil jeg gi en heads up til publikum. Ingen skravling eller ufortrøden mobilbruk, kun én «gutta»-rop fra en som antageligvis skulle imponere bordet han var tildelt. Og det lever vi godt med. 

Og bandet? Jeg satt med tårer i øynene fra start til slutt, bare følelsen av å endelig få høre et liveband igjen var helt fantastisk. Vi fikk presentert en bra miks fra utgivelsene, levert så og si prikkfritt. Ekstra gøy var det å se gitarist Magnus Børmark til tider glemme at de var nedstrippa og ta av såpass at han røyk en streng. Og at Gunnhild satt seg ned ved siden av bror ved pumpeorgelet når nevnte Magnus og perkusjonist Jon Even Schärer styrte showet var også fint å se . 

Jeg var litt betenkt i forkant om de kom til å få et gratis terningpoeng ekstra på grunn av dette har vært så til de grader etterlengtet, men når man legger til stemningen underveis, utførelsen av bandet, vær, vind og ikke minst det faktumet at vi er på vei til å vinne over denne forbanna sjiten så skal det mye til for å toppe dette. 

Denne konserten kommer for alltid til å minne meg på den tiden vi var i full gang til å utslette pandemien, og noe bedre lydspor enn Gåte akustisk kan jeg ikke komme på. Så da de rundet av kvelden med «Kjærleik» før de dro igang ekstranummeret «Sjåaren» er det ingen vei utenom å gi de full score. Det høres også med til historien at veien fra Salt og hjem var fylt av afrikanske rytmer og dansende folk i gatene. Jeg bare simpelthen elsker livet akkurat nå, og Gåte skal i kveld ha en stor del av æren for akkurat det. 6/6

Tekst: Sven O Skulbørstad
Foto: Geir Kihle Hanssen

Intervju med Gåte i neste nummer av NRM!
I mellomtiden har vi
dette arkivintervjuet å by på!