Kategorier
Skiver

Flying Colors | Live In Europe

Av alle de flerfoldige tusenlapper jeg brukte på piker, vin og sang i løpet av 2012, er det lite jeg angrer mindre på enn turen til London for å se Flying Colors i konsert – tilfeldigvis dagen etter at de spilte inn konserten i Tilburg, Nederland som nå omsider er tilgjengelig for massene på både CD og DVD.

Mascot

Av alle de flerfoldige tusenlapper jeg brukte på piker, vin og sang i løpet av 2012, er det lite jeg angrer mindre på enn turen til London for å se Flying Colors i konsert – tilfeldigvis dagen etter at de spilte inn konserten i Tilburg, Nederland som nå omsider er tilgjengelig for massene på både CD og DVD. Denne anmeldelsen er basert på lyden, men jeg gleder meg allerede som et lite barn til å se DVDen. Og hvis du synes jeg virker forutinntatt, så stemmer nok det – Flying Colors er i mine ører den mest vellykkede av de mange supergruppene som har poppet opp de siste årene – kanskje ved siden av Black Country Communion, som vi dessverre allerede har sett det siste til. Bandet kjører igjennom hele skiva, i tillegg til en låt fra hvert av bandene som musikerne er kjent for. Man får lyst til å sjekke ut vokalist Casey McPhersons (nå ex-)band Endochine etter å ha hørt hans bidrag «Can’t Find A Way», mens bassist Dave LaRue og Deep Purples gitarist Steve Morse får sin felles fortid markert med Dixie Dregs’ «Odyssey». Trommis Mike Portnoy (#6) tar vokalen på Dream Theaters «Repentance», og gjør sannelig også Spocks Beards «June» som en trio sammen med McPherson og opphavsmann Neal Morse. Lyden kunne ha vært bedre, men det kan skyldes at dette er vurdert ut ifra en nettstream og ikke en CD eller vinyl, som denne utgivelsen også skal bli tilgjengelig på, så da regner vi med at det ordner seg.

Ellers er dette en sann fryd å høre på, og vi gleder oss allerede til neste kapittel i historien om Flying Colors – heldigvis virker det som om alle involverte innser det unike ved bandet og er sugne på å gjenoppta tråden med en gang alle har tid. Vi henviser nok en gang til intervjuet med Mike Portnoy (#9).  

5/6 | Geir Amundsen 

Utgivelsesdato 15.oktober 2013