Kategorier
Skiver

Fixation | Global Suicide EP

For fans av band som Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves og Architects dette, norske Fixation, og allerede der viser bandet tydelig hvor landet ligger. Storslått og melodisk, og ikke milevis unna medborgerne Leprous er det en råsterk debut de ønsker seg selv velkomne med.

Indie Recordings

For fans av band som Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves og Architects dette, norske Fixation, og allerede der viser bandet tydelig hvor landet ligger. Storslått og melodisk, og ikke milevis unna medborgerne Leprous er det en råsterk debut de ønsker seg selv velkomne med. Etter nesten å ha druknet i stoner/doom-debutanter var dette også et meget velkomment avbrekk fra ørkenlandskapet for undertegnede, og idet åpneren “Neurosis” starter med sitt nikk til Faith No More skjønner jeg umiddelbart at vi kommer til å bli gode venner.

Herlig produsert med en vegg av lyd og sterkt låtmateriale videreføres i etterfølgeren “Survive” som bør innby til allsang til konserter over vårt furet og værbitte straks den slags atter en gang lar seg gjennomføre. Jeg setter en hundrings på at minst én av låtskriverne har minst én Muse-skive lagret på Spotify når jeg hører “Bloodline” – det er ihvertfall noe med verset som sender tankene mine i den retning. De nøler ikke med å leke med elektronika-effekter som kler musikken godt da det aldri blir overbrukt – mer som et kledelig krydder.

“What We Have Done” avslutter grandiost og pompøst og sikrer min Muse-antagelse ytterligere da denne fint kunne ha glidd rett inn på “Black Holes And Revelations”. “Global Suicide” er rett og slett en imponerende debut av Fixation, og hadde dette vært et fullverdig album ville den mye mulig ha nådd palleplass når lista over årets album skal kåres rundt juletider.

5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 07.august 2020