Kategorier
Nyheter Skiver

Avatar | Hunter Gatherer

Etter en aldri så liten ripe i lakken i form av den forrige skiva “Avatar Country” retter umiddelbart våre svenske sirkusvenner opp inntrykket og leverer nok en gang en skive av gull.

Entertainment One Music

Yes! Etter en aldri så liten ripe i lakken i form av den forrige skiva “Avatar Country” retter umiddelbart våre svenske sirkusvenner opp inntrykket og leverer nok en gang en skive av gull.

Vi har fått et par smakebiter i form av “Silence In The Age Of Apes” og “Colossus” – begge valgt til å innlede skiva og på hver sin måte meget representative for resten av herligheten. Et nydelig thrashriff fra øverste hylle starter ballet, og man skjønner umiddelbart at dette er en vesentlig hardere og mørkere skive enn de to foregående – selv om det melodiske aldri er langt unna, noe som høres godt under andresporet der ikke ukjente Corey Taylor er med på brølingen. Samme mann får også lov til å være med under “A Secret Door”, denne gang i form av nydelig plystring før et riff som setter tankene tilbake til eviggrønne “Paint Me Red”. Her får man alt som er fett med Avatar servert i ett spor; Fengende riff, nydelig melodibruk, spennvidde fra ballade til ekstremmetall og allsangrefreng. Her er de absolutt best i klassen og viser hvorfor. 

For å ta videre høydepunkter på “Hunter Gatherer” vil jeg også trekke frem 80 talls-hyllesten “Scream Until You Wake” som kan sette whiplash på de aller fleste, bekmørke “Child” med sin ubehagelige handling og metalcore-mosheren “Justice” som kommer til å gynge i filler konsertlokale verden rundt når koronatidene omsider roer seg.

Men den aller største perlen på “Hunter Gatherer” er den rene pianoballaden “Gun”. Fullstendig uforberedt måker den seg helt til toppen av samtlige  høydepunkter på skiva og viser et band med et spennvidde ikke mange andre, om noen, er i nærheten av å matche. Kun akkompagnert av noen nydelige strykere er dette en virkelig vakker sak som gjør at man kommer til å overleve den uunngåelige overgangen fra sommer til høst. Hvis vi også nevner avslutteren “Wormhole” med det absolutt sjukeste gitarriffet jeg noensinne har hørt kan man trygt fastslå som nevnt innledningsvis at Avatar er tilbake der de hører hjemme. På toppen. (Forøvrig har vi intervju med vokalist Johannes Eckerström i neste nummer – inntil videre har du et arkivintervju her!)

5.5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 07.august 2020