Kategorier
Nyheter Skiver

First Signal | Line of Fire

Den tredje utgivelsen fra prosjektet First Signal, sentrert rundt Harem Scarem-vokalist Harry Hess, fortsetter der hvor forrige slapp – med mer melodiøs hard rock med massive og fengende refrenger, godt forankret i sen 80- / tidlig 90-tallsrock.

Frontiers

First Signal er egentlig ikke et band, men et sideprosjekt, og de har aldri noensinne spilt konserter. Og da skjønner du kanskje at det er et av prosjektene iscenesatt av det italienske plateselskapet, som gir ut nye skiver med høyst sporadiske mellomrom. Det er vokalist Harry Hess, mest kjent fra Harem Scarem, som er den eneste musikeren som bidrar på alle skivene, mens der hvor 2010-debuten ble styrt av amerikanske Dennis Ward (Pink Cream 69), er det nå den svenske produsenten, keyboardisten & trommisen Daniel Flores som styrer skuta, med den eminente gitaristen Michael Palace som førstestyrmann.
Og «Line Of Fire» fortsetter der hvor andreskiva «One Step Over The Line» (2016) sluttet – altså med mer melodiøs hard rock med massive og fengende refrenger, godt forankret i sen 80- / tidlig 90-tallsrock. Og er du fan av sjangeren, vil du garantert like dette – åpningssporet «Born To Be A Rebel» er visstnok en gammel uutgitt Harem Scarem-låt, men den er helt fantastisk, en kanonlåt med høy allsang-faktor som ville vært en megaklassiker i dag om Bon Jovi hadde gitt den ut i 1989. Selvsagt er det også et par powerballader her, og på den første av disse,»The Last Of My Broken Heart», er det ikke vanskelig å visualisere et hav av hender som holder oppe tente lightere – eller mobiler. I den andre enden av spekteret har vi den kjappe rockeren «Falling», men stadig med et solid fokus på melodiene.

Harry Hess viser nok en gang at han har røsten intakt, og den inderlige varmen han har i vokalen sin gjør at mange fans holder ham svært høyt, til tross for at han ikke har noen fireoktavers-stemme. Så joda, dette er snadder for fans av sjangeren, og likte du de foregående First Signal-skivene, eller hvis du er fan av Harem Scarem eller AOR generelt, så er dette et trygt kjøp.

4,5/6 | Geir Anvil Amundzen

Utgivelsesdato 17.mai 2019