Kategorier
Nyheter

Devin Townsend | Empath

Det er fristende å slå fast at Townsend er reinkarnasjonen av Frank Zappa. Dette albumet er i hvert fall et bevis på at han er vår tids Zappa. Så er du klar for en god dose kreativ galskap og vellyd er det ingen tvil om hva du bør gjøre. Liker du derimot best å høre på Radio Norge og utspilte svisker fra 80-tallet er det bare å styre unna.

InsideOut Music

Hva får du når du putter Devin Townsend i et studio? Eksentrikeren har ikke lagd et eneste likt album og denne gangen har han virkelig gått bananas. Og det på en positiv måte. «Empath» er et storslått verk fylt med det meste musikk har å by på. Hvor kreativ er det mulig å være etter så mange år i manesjen? Svaret er: Devin Townsend. Låtene beveger seg innom de fleste genre, og det som finnes av instrumenter har også fått plass her. Og hold deg fast! Han har til og med fått plass til selveste, Chad Kroeger, fra ondskapens akse NICKELBACK!! Heldigvis er det nesten umulig å høre at det er Kroeger på låta «Hear Me» som for øvrig har mer hår på ballene enn Nickelback sine samlede verker noensinne er i stand til å få. Og har Kroeger egentlig baller? Nok om det.

Steve Vai og Mike Keneally er også med på skiva, men det er selvfølgelig Townsend selv som står i sentrum. Nok en gang klarer han å skape en magisk stemning, og det balanserer mellom galskap og genialitet. Albumets beste og mest spennende låt er «Singularity» som ikke bare er et godt eksempel på hans evne til å komponere genistreker, men den er også en av de beste låtene han noensinne har lagd.

Det er fristende å slå fast at Townsend er reinkarnasjonen av Frank Zappa. Dette albumet er i hvert fall et bevis på at han er vår tids Zappa. Så er du klar for en god dose kreativ galskap og vellyd er det ingen tvil om hva du bør gjøre. Liker du derimot best å høre på Radio Norge og utspilte svisker fra 80-tallet er det bare å styre unna. 5/6 | Pål J Silihagen 

Utgivelsesdato 29.mars 2019