Kategorier
Skiver

Darkthrone | Astral Fortress

I år er det tretti år siden Peaceville meget motvillig utga det ble en milepæl innen norsk black metal, «A Blaze In The Northern Sky». Darkthrone har ikke vært redd for å gå sine egne veier, og når duoen i høst utgir sitt tjuende album er det fortsatt nye sider å spore.

Peaceville

I år er det tretti år siden Peaceville meget motvillig utga det ble en milepæl innen norsk black metal, «A Blaze In The Northern Sky». Darkthrone har ikke vært redd for å gå sine egne veier, og når duoen i høst utgir sitt tjuende album er det fortsatt nye sider å spore. Plata starter med akustisk gitar på det som er første singel, «Caravan Of Broken Ghosts». En litt spesiell låt, med sine tre separate partier. Dette er ikke det eneste spesielle bidraget fra Nocturno Culto, på «Stalagmite Necklace» bidrar han med mellotron. Selv om skiva ikke inneholder massivt med synth, er det lille som finnes likevel ent uvanlig krydder fra Darkthrone. Jeg fikk kanskje hakket mer doomfølelse av «Old Star», men jeg tror nok denne er hakket saktere, men lydbildet er mer 70-talls klassisk, enn nødvendigvis tungt, slik vi husker fra den plata. «Kevorkian Times» er en låt jeg vil trekke frem som favoritt, mens de snaue to minutter med lyder i «Kolbotn, West Of The Vast Forests» ikke gir meg spesielt mye. Den gamle instrumentale demolåta «Eon» følges opp av en del 2 som siste spor på «Astral Fortress». Denne gang med vokal. Nå er ikke dette samme låta på noen måte, men begge har en god klassisk heavy metal tilnærming, og sånn sett gir noe av den samme stemningen.

Helhetlig synes jeg nok Darkthrone har servert enkeltlåter som er langt sterkere, men sound, stemning og det faktum at gutta stadig prøver ut nye ting gjør dette til en god skive jeg stadig vil spille igjen. (Intervju med Nocturno Culto i desembernummeret av Norway Rock Magazine!)

4,5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 28. oktober 2022