Kategorier
Skiver

Danko Jones | Power Trio

Som vanlig låter det helt som vanlig av gjengen, samtidig akkurat som de skal låte. Ekstremt fengende rockelåter med noen fete riff har vi vendt oss til i 20 år nå, og jeg er fortsatt ikke lei.

Mate In Germany Records

Et riff som tar det tøffeste fra Kiss og det feteste fra stoner-genren starter åpneren “I Want Out” på Danko Jones sin rykende ferske “Power Trio” – gjengens mest selvforklarende tittel hittil. Som vanlig låter det helt som vanlig av gjengen, samtidig akkurat som de skal låte. Ekstremt fengende rockelåter med noen fete riff har vi vendt oss til i 20 år nå, og jeg er fortsatt ikke lei. 

Ta for eksempel spor nummer to “Good Lookin’” som viser Danko Jones på sitt aller kuleste, og tilogmed har fått tilbake noe av gløden jeg har savnet ved de siste utgivelsene i motsetning til de første der det formelig sprutet av bandet. Alle som har et forhold til bandet, positivt som negativt, vet nøyaktig hva de får som vanlig – men denne gangen er det vesentlig mer trøkk i gjengen enn på lenge som nevnt. 

Nevner derfor høydepunktene fra en skive uten de store dødpunktene; Nemlig “Ship Of Lies”, “Blue Jean Jumpsuit”, “Get To You”, “Flaunt It” og ikke minst avslutteren “Start The Show” som alle kunne glidd rett inn i Danko sine aller beste album. Og som nevnt er resten ikke langt bak heller. 

Knall av Danko og i mine øyne deres klart beste siden 15 år gamle “Sleep Is The Enemy”. (Forøvrig har vi ferskt intervju med Danko i #3, som du kan skaffe deg her!)

5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 27.august 2021