Kategorier
Nyheter Skiver

Danko Jones | Electric Sounds

Jeg har sagt det opp og i mente, om det er skive eller live – Danko Jones låter alltid som Danko Jones skal låte, og det som skiller en bra opplevelse fra en mindre bra opplevelse (men aldri dårlig) er neimen ikke enkelt å beskrive, men det har noe med selve spruten i det som presenteres. Schwungen om du vil.

AMF Records

Jeg har sagt det opp og i mente, om det er skive eller live – Danko Jones låter alltid som Danko Jones skal låte, og det som skiller en bra opplevelse fra en mindre bra opplevelse (men aldri dårlig) er neimen ikke enkelt å beskrive, men det har noe med selve spruten i det som presenteres. Schwungen om du vil. Ved forrige skive, “Power Trio” fra 2021, var den så til de grader tilstede – et sårt tiltrengt “fuck you” til alt som het pandemi og lockdown. Denne gangen er det dessverre en noe blekere Danko Jones som innbyr til fest.

Men han innbyr nå riktignok til fest skal sies, som han alltid gjør. “Guess Who’s Back” og “Good Time” starter kvelden friskt, og sistnevnte vokste seg kjapt til å bli en liten favoritt på “Electric Sounds”. Her har man Danko Jones på sitt aller, aller beste. I andre enden av skalaen finnes “Get High?”, der det ikke helt føles som om han og de helt tror på hva de gjør, uten at jeg helt klarer å forklare hvorfor. Litt prepubertal for en tross alt stadig mer voksen kar går det også an å argumentere for. Litt britisk får vi under “She’s My Baby” – en klassisk Danko-rocker av god, gammel klasse uten å nå helt opp til det aller beste han har gjort, og mye av det samme gjelder også for den Ramoneske “Eye For An Eye”. 

Jeg kunne dissekert samtlige låter på samme måte, men alt faller ned på at de som kjenner til bandet vet akkurat hva som blir presentert, og akkurat her er både den største fordelen men samtidig ulempen til Danko Jones. Har de dagen og schwungen på plass er de blant de tøffeste banda som finnes der ute, men har de ikke det så kan det fort bli litt kjedelig – som her. Ikke misforstå, hadde dette vært et splitter nytt band som hadde debutert med “Electric Sounds” ville den nok endt på et enda høyere terningkast, men når det gjelder akkurat Danko Jones forventes mer sprut enn dette. Som sagt er Danko Jones aldri dårlig, men når schwungen og spruten mangler går jeg nok heller tilbake i katalogen og slenger på noen gamle classics. Dog føler jeg meg ganske sikker på at låtene får det løftet de trenger live, og den fasiten får vi på Rockefeller i november. (Intervju med Danko i neste nummer av NRM! Abonner her, for svingende!)

4/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 15. september 2023