Kategorier
Skiver

Crowne | Operation Phoenix

«Operation Phoenix» fortsetter der 2021-debuten slapp, med melodisk og fengende hard rock, naturlig nok ikke ulikt det H.e.a.t holder på med. Tittelsporet slår umiddelbart an tonen med en episk intro før det braker løs, det er bare å slenge knyttneven i været og kauke med på de massive allsangrefrengene som kommer som perler på snor.

Frontiers

Ny skive fra en «supergruppe» fra det italienske plateselskapet Frontiers har etter hvert blitt en ganske dagligdags affære, og en ganske så likelydende affære hvor det som oftest er den samme gjengen som har lagd alle låtene, spilt inn kompet, produsert og mikset, mens mer eller mindre kjente musikere som aldri har vært i samme rom samtidig pliktskyldigst mailer inn sine respektive bidrag fra forskjellige byer rundt om i verden. Og slik skaper man ikke musikalsk magi eller kjemi.

Men det er noen fine unntak fra regelen, og svenske Crowne er ett av dem – kanskje hovedsakelig fordi denne skiva er 100% Made In Sweden uten innblanding fra den italienske mafiaen. Først og fremst er det Jona Tee, keyboardisten i H.e.a.t, som setter sitt tydelige preg på Crowne, for han har skrevet syv av elleve låter her, i tillegg til spille alle rytmegitarer og produsere. De resterende fire låtene er skrevet av vokalist Alexander Strandell, kjent fra Art Nation, og Crowne ble opprinnelig satt sammen som hans soloprosjekt. Også de andre tre har solide navn på CVene, både bassist John Leven (Europe), trommis Kicken Lundquist (The Poodles) og sologitarist Love Magnusson (Dynazty). Og hvis du har sansen for noen av de andre bandene som er nevnt her, så vet du hva du går til, og dermed er egentlig dette en nobrainer – løp til din plateforhandler nå!

«Operation Phoenix» fortsetter der 2021-debuten slapp, med melodisk og fengende hard rock, naturlig nok ikke ulikt det H.e.a.t holder på med. Tittelsporet slår umiddelbart an tonen med en episk intro før det braker løs, det er bare å slenge knyttneven i været og kauke med på de massive allsangrefrengene som kommer som perler på snor. Og det låter sylhvasst. Vi krysser fingrene for at det skal bli mulig å oppleve Crowne på scenen i løpet av 2023 – ikke bare på Sweden Rock Festival.

5/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 27. januar 2023