Kategorier
Nyheter Skiver

The Cocktail Slippers | Shout It Out Loud!

Ikke bare slipper The Cocktail Slippers nytt album, de fyller forsyne meg 20 år i år også og noen bedre måte å feire det på enn en ny skive med tilhørende full fest i Oslo by vet ikke jeg. Men klarer «Shout It Out Loud!» å følge opp den sinnssyke energien bandet oser av live?

Wicked Cool Records

Vi har en forholdsvis kort, men artig historie sammen helt siden de blåste meg veggimellom en kveld for noen år siden der jeg skulle anmelde hovedartisten og bestemte meg spontant for å for én gangs skyld også få med meg supportbandet Cocktail Slippers som jeg til da ikke hadde hørt om. Siden har det både blitt flere konserter – den ene bedre enn den andre og et meget trivelig intervju (som du kan lese her!), men ikke noen ny fullengder. Inntil nå. 

For ikke bare slipper de nytt album, de fyller forsyne meg 20 år i år også og noen bedre måte å feire det på enn en ny skive med tilhørende full fest i Oslo by vet ikke jeg. Men klarer «Shout It Out Loud!» å følge opp den sinnsyke energien bandet oser av live? 

Ikke helt. Det mangler ikke på godlåter her, på ingen som helst måte – og albumåpneren «She Devil (Shout It Out Loud!)» trøkker fort og fint igang ballet med et riktig så fengende refreng og er en verdig start på festen. Men det sinnsyke freset fra liveopplevelsen er ikke helt tilstede. Mye mulig jeg er litt i overkant streng, men det blir fort sånn når forventningene som er skapt av bandet selv er skyhøye. 

For med titler som «City On Fire» og «Night Train» forventes fullt trøkk og energi som fra scenen, men den er nok litt fraværende. Ingen ting i veien med selve låtene eller utførelsen her heller, men jeg kunne rett å slett ha ønsket litt mer guffe fra damene. 

Det som jeg derimot synes funker bedre her er de mer rolige låtene som vakre «You And I» og nydelige «I’ll Be Here For You». Her forventes ikke like fullt krutt og kuler og da kommer det tydeligere frem hvor bra band vi snakker om her. 

Men det finnes et par unntak helt mot slutten også, nemlig førstesingel «Excuse Me» og Deep Purple-coveren «Hush» (jada, jeg VET at det ikke opprinnelig er Purple men orker virkelig ikke å google) (Joe South! Red anm.) . Her nærmer vi oss to reale innertiere der både energi og ren spilleglede formelig spruter ut av noen fete rockelåter. Dette er akkurat som jeg mener de bør låte for det er langt nærmere som de låter live og som jeg skulle ønske vi fikk litt mer av på de andre rockelåtene på skiva og, for ellers er det neimen ikke noe feil på noe som helst her. 

Dette er et av mine absolutte norske favorittband på grunn av liveopplevelsene de har gitt meg, og jeg har så lyst til å kaste rene toppkarakterer etter de som takk – men jeg ønsker virkelig at de ved neste skive tar med seg energien fra scenen og de to siste sporene og lager hele skiva sånn. Så da må de nok klare seg med «bare» en meget godt-karakter denne gangen – og jeg forventer en S neste gang, for det har de vitterlig i seg. 

4.5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 17.september 2021