Kategorier
Skiver

Carcass | Torn Arteries

Jammen har det gått åtte år siden britenes comeback album, og «Surgical Steel» ble strålende mottatt. Årets slipp er heller ingen skuffelse, og jeg finner den kanskje til og med litt mer tilgjengelig enn sin forgjenger.

Nuclear Blast

Jammen har det gått åtte år siden britenes comeback album, og «Surgical Steel» ble strålende mottatt. Årets slipp er heller ingen skuffelse, og jeg finner den kanskje til og med litt mer tilgjengelig enn sin forgjenger. Kanskje fordi jeg synes lydbildet minner meg om platene fra tidlig nittitall, samt at jeg synes det musikalsk er et slags gjennomsnitt av platene «Symphonies Of Sickness», «Necroticism…» og «Heartwork». «Under The Scalpel Blade» ble vi jo allerede kjent med på fjorårets EP «Despicable», og er en god representant med tanke på det klassiske, melodiene og den litt nyere tyngre rytmiske siden. Det er tittelkuttet som starter plata og når gitarene kommer inn etter trommeintroen er det umulig å ta feil av hvilket band man hører. Allerede i spor to får vi en litt annerledes låt i «Dance Of Ixtab». Tung og rytmisk, men samtidig det rocka og gjenkjennende Carcass vi ble kjent med i siste del av første runde som band. «Eleanor Rigor Mortis» følger på og er en av mine favoritter. Den starter rimelig thrasha og går over i en herlig tyngre og groovy låt. «Kelly’s Meat Emporium» ble sluppet som singel i sommer og er nok en litt snodig thrasha rocker samtidig som den har blasting og melodier vi gjenkjenner. Bandet sier de liker å bygge låter ut fra rytmer de ikke har prøvd før og det tror jeg så gjerne når jeg hører «Torn Arties». Sjekk eksempelvis «Wake Up And Smell The Carcass», den har jeg blitt glad i. Nå liker jeg hele skiva godt altså, inkludert coveret, råtne grønnsaker formet som et hjerte. Det er faktisk mulig å skape noe nytt innen tradisjonell death metal også.

4,5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 17.september 2021