Kategorier
Nyheter Skiver

Cadaver | Edder & Bile

Cadaver har jeg fulgt siden demodagene, og forrige plate «Necrosis» fra 2004 er blant mine topp fem favoritter. Som fan er jeg superspent på nytt materiale, men samtidig skeptisk og kritisk til en runde tre. Selvsagt er det fortsatt Anders Odden som styrer skuta, så noen direkte frykt har det ikke vært.

Nuclear Blast

Cadaver har jeg fulgt siden demodagene, og forrige plate «Necrosis» fra 2004 er blant mine topp fem favoritter. Som fan er jeg superspent på nytt materiale, men samtidig skeptisk og kritisk til en runde tre. Selvsagt er det fortsatt Anders Odden som styrer skuta, så noen direkte frykt har det ikke vært. I fjor fikk vi første livstegn i «Circle Of Morbidity», en veldig klassisk Cadaverlåt, både i riff og lydbilde. Dette ble forsterket med «Morgue Ritual» tidligere år, som åpner «Edder & Bile». Anders står selv for bass og vokal, i tillegg til gitar. Ny trommis er Dirk Verbeuren, kjent fra særdeles mange band, hvor Megadeth skulle være mest kjent. Ved siden av å være en utmerket trommis er han veldig kreativ, ved at han ikke nødvendigvis spiller det samme på to like partier. Dette bidrar til et veldig variert og spennende album. Og lydbildet er så klassisk Cadaver at jeg blir slått tilbake til tidlig 90-tallet. Forrige runde ble innledet som Cadaver Inc. To av låtene på «Discipline» er her rearrangert og fått nytt liv og nye titler. Selv om jeg rådigger de originalt og alltid er skeptisk til nyinnspillinger synes jeg «Reborn» (Primal) og «Deathmachine» (Killtech) gjør seg i denne settingen.

Pestilence får en liten hyllest i «The Pestilence» og ellers finner vi Massacres Kam Lee som gjestevokalist på «Feed The Pigs» og Possessed’ Jeff Beccera på «Circle Of Morbidity». Utover dette vil jeg fremheve tittelkuttet som en favoritt, men dette er så rått, slemt og stygt at det er lite å utsette på noe som helst. (Intervju med Anders Odden her!)

5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 27.november 2020