Kategorier
Nyheter Skiver

Bryan Adams | So Happy It Hurts

Kanadiske Bryan Adams er tilbake med «So Happy It Hurts», en skive han fikk tid til å skrive da verdensturnéen hans ble utsatt gang på gang de siste to år. Og dette er Adams akkurat slik vi er vant til å høre ham, med konsise poprock-låter og fengende refrenger. Mutt Lange og John Cleese? Check.

BMG

Kanadiske Bryan Adams er tilbake med «So Happy It Hurts», en skive han fikk tid til å skrive da verdensturnéen hans ble utsatt gang på gang de siste to år. Og som vanlig snakker vi her om blytung industriell metal med innslag av growlevokal og halsbrekkende instrumentalakrobatikk… Neida, dette er Adams akkurat slik vi er vant til å høre ham, med konsise poprock-låter og fengende refrenger. Selvsagt har har forlengst lagt lista for seg selv med å gi ut 1984-klassikeren «Reckless», med monsterhits som «Summer Of ’69», «Run To You», «Heaven» og «It’s Only Love», og det meste han har laget i ettertid har bleknet i sammenligning, kanskje med unntak av «Waking Up The Neighbours» med hans aller største hit, «Everything I Do (I Do It For You)».

Det skal innrømmes at de fire studioskivene Adams har gjort etter årtusenskiftet også har vært hans svakeste, og forventningene var ikke akkurat enorme foran denne heller – men interessen ble vekket da vi så at han har gjenopptatt samarbeidet med den legendariske produsenten og låtskriveren Mutt Lange (mest kjent for AC/DCs «Highway To Hell» og «Back In Black», og Def Leppards gullrekke fra 80-tallet), på noen av låtene i hvert fall. Også Jim Vallance, låtskriveren som Adams har samarbeidet med siden han var tenåring, har medvirket på noen låter. Den aller mest oppsiktsvekkende bidraget på skiva kommer derimot fra selveste John Cleese, som gjør introen på overraskende tøffe «Kick Ass», selv om temaet er rappa rett ut av lomma på AC/DCs «Let There Be Rock».

Resten av materialet gjør heller ikke skam på Adams’ rykte som hitskaper, uten at mange av låtene her ville vært kandidater for en «Best Of»-skive. Men både tittelsporet og den påfølgende bassdrevne «Never Gonna Rain» har refrenger som er så fengende at du kauker med fra andre gjennomhøring, men 50-tallspastisjen «I’ve Been Looking For You» kommer ikke heldig ut – den høres mer ut som restemat fra «Get Up», skiva han lagde med Jeff Lynne i 2015. Adams er jo kjent som balladekongen, og vi liker godt den avsluttende «These Are The Moments That Make Up My Life», en låt som nesten minner om U2s «All I Want Is You» – på en god måte.

Så joda, har du noengang vært fan av Bryan Adams, så er dette rette tidspunkt å gjenoppfriske bekjentskapet, for «So Happy It Hurts» er lett det beste – og det mest rocka – han har gjort på denne siden av millenniumsskiftet, uten at den når opp til kneskålene av «Reckless» av den grunn. Men en ordentlig gladskive, det er den.

4/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 11.mars 2022