Kategorier
Nyheter Skiver

Bokassa | All Out of Dreams

Trekløveret fra Trondheim er ute med sitt fjerde album i rekka, og er omtrent like vanskelig å sette i bås som tidligere. Som på foregående album har Bokassa sydd sammen en pakke bestående av stoner, hardcore/punk og klassisk hard rock.

Indie Recordings

Trekløveret fra Trondheim er ute med sitt fjerde album i rekka, og er omtrent like vanskelig å sette i bås som tidligere. Som på foregående album har Bokassa sydd sammen en pakke bestående av stoner, hardcore/punk og klassisk hard rock. Det som skiller denne skiva fra de forrige er i hovedsak de ekstremt dystopiske og pessimistiske tekstene. Men misforstå meg rett, det gjør ikke albumet noe dårligere av den grunn. Mørke og dype tekster som har et budskap kan vi like. Riffene sitter også nesten like løst som før og det er først og fremst de tynge riffbaserte låtene som når best inn for min del, slik som skiva beste spor “Bradford Death Squad” og for all del “Lets Storm The Capital”. Sistnevnte med en riktig så fiffig og satirisk tekst verdt å lytte til. Mange tenkte nok at Bokassa virkelig skulle bli den nye eksportvaren fra Norge da selveste Lars Ulrich proklamerte i 2018 at trekløveret var hans nye favorittband, og Bokassa fikk henge med Metallica på turne det påfølgende året. Ting har vel ikke gått helt slik som spådd, men det er hverken dette albumet eller det forrige albumet “Molotov Rocktail” sin feil, men snarere pesten som rammet oss.

Nå skulle alle forhold ligge til rette for at bandet endelig får tatt det store steget både her til lands og utenlands med et knallsterkt album som burde fenge mange med sitt tidsriktige sound og “genre-miks”. Jeg sliter litt med å stadfeste en rettferdig dom over “All Out Of Dreams” da jeg nok skulle ønske at de hadde holdt enda litt mer på stoner-preget sitt, altså det tyngre og riffbaserte, men det er en ren subjektiv mening. Og hvis vi vrir litt på det, så er vel akkurat det en av styrkene til skiva. Altså variasjonen. Det er ihvertfall ingen tvil om at trønder-bataljonen har levert nok en energibombe av et album, og som forhåpentligvis kan være en ny “døråpner” for bandet.

4/6 | Pål J. Silihagen

Utgivelsesdato 16. februar 2024