Kategorier
Live Nyheter

Blackberry Smoke @ Sentrum Scene, Oslo

Blackberry Smoke fra de dype sørstatene har blitt de reneste Norgesvennene de siste par årene, og oppgraderer størrelsen på lokalet fra gang til gang. Denne gang var det et nesten utsolgt Sentrum Scene som skulle få gynge under Charlie Starr & co.

Torsdag 25.oktober 2018 

Halvannet år har gått siden Blackberry Smoke gjestet oss sist, og selv om lokalet ikke var like stappfullt som i fjor, så var konserten nærmest utsolgt.
Kvelden startet rolig med «Nobody Gives A Damn», men med «Six Ways To Sunday» klarte gutta å forføre oss og lokke frem rockefoten. Så fulgte flere av gromlåtene som perler på en snor – «Good One Comin`On» med Starr på slidegitarsolo, «Waiting For The Thunder» og «Let It Burn» før bandet spilte de ferskeste låtene «The Crooked Kind», «Run Away From It All» og heftige «Medicate My Mind» og «Flesh and Bone» fra nyutgivelsen «Find The Light» Publikum satte pris på de noe mer rocka og røffere nykommerne, men det var eldre materiale som «One Horse Town» og «Ain’t Got The Blues» som dro i gang allsangen. På den (noe) lange versjonen av «Sleeping Dogs» som gled over i The Beatles «Come Together» fikk samtlige av gutta vist hva de er gode for. Gitaristen Paul Jackson demonstrerte gjennom kvelden at han kan mer enn å spille gitar og bidro med flere heftige koringer. Vekslingene til Brandon Still mellom orgel og elpiano krydret sørstatssoundet gjennom alle kveldens tyve låter. Hele bandets varierte repertoar var representert med alle sjangerne fra bluegrass til sørstatsrock med innslag av country og gospel. Hybridmusikken fenget, og trommis Brit Turner trommet solid og stødig gjennom alle seks skivene. Samtlige av gutta viste at de kan og vet hva de driver med etter lang fartstid sammen.
Det er vanskelig å ikke like vokalist/sologitarist Charlie Starrs særegne stemme og det var er en fryd å se hans gitarferdigheter på de fleste av kveldens soloer på sitt arsenal av gitarer, mens bassist Richard Turner lå godt og stødig bakpå. Det er langt mellom band som klarer å skape en så fantastisk og jovial stemning og lokke tilreisende publikum fra grisgrendte strøk som nærmest kappes om å smile bredest. Den vakre balladen «Free on the Wing» fra «Like av Arrow» (som Gregg Allmann bidro på før sin død) var kveldens nest siste låt før bandets store hit og en av kveldens publikumsfavoritter «Ain`t Much Left Of Me» rundet av denne fine kvelden.
Blackberry Smoke spilte med Lynyrd Skynyrd på deres avslutningsturné for knapt en måned siden og det blir ikke feil å si at de har overtatt stafettpinnen etter sørstatenes store helter. Ikke rart at Rolling Stone Magazine kalte bandet «The New Kings Of Southern Rock”. For de av dere som ikke fikk med dere gårdagens EP-signering på Big Dipper eller dette fete livebandet, så ryktes det at gutta planlegger en ny visitt allerede neste år. For undertegnede var dette en solid og god konsert hvor mesteparten av publikum var helt med og så ut til å kose seg fra start til slutt. Om jeg si noe negativt, må det være at settlisten ikke inneholdt alle mine favorittlåter, og at publikum kunne vært litt mer på. 5/6 


Tekst:
Heidi E Bolle
Fotos: Geir Kihle Hanssen

Vi gjorde intervju med Charlie Starr samme dag, det kan du lese her – eller så kan du jo lese dette intervjuet vi gjorde med Charlie i 2015!