Kategorier
Nyheter Skiver

Black Debbath | Age Of Kørka

«Dette må være blant topp syv i Debbath-katalogen! Særlig vokalisten gjør en sterk jobb denne gangen. For en stemme! Låter som en blanding av Jussi Björling og Viggo Sandvik!»

Sony Music

Det sies at en alltid skal høre på selvskryt, for det kommer rett fra hjertet. Derfor feirer vi ny Debbath-skive etter fire års tørke med en aldri så liten ‘egenmelding’ fra bandets primus motor; Lars Lønning: «Dette må være blant topp syv i Debbath-katalogen! Særlig vokalisten gjør en sterk jobb denne gangen. For en stemme! Låter som en blanding av Jussi Björling og Viggo Sandvik! Terningkast 4.». Nuvel, det var da svært så beskjedent – dette er så visst Black Debbath akkurat der man vil ha dem; blytungt drivende, som i «Hvor i Helvete ble det av Satan», svevende tungvakkert, som i «Pastor Gjøk» og kjappere og hardere i «Ikke Pirre Putin» og tittelkuttet – som vel må sies å være det nærmeste de vel har kommet hardcorepønk, med tøff gjestevokal av Ivar Nikolaisen. Hele tida med velsnekrede riffs fra metallsløyden og arrangementer rundt et låtmateriale av vindstyrke 12, der det aller meste treffer temmelig så godt, både frittstående og komplementært! De går heller ikke av veien for å lefle med odde taktarter, som i mulig min favoritt, «Sutringfrihet» – som kanskje best summerer opp de fleste av bandets karakteristika denne gang.

De fleste er vel kjent med Black Debbaths akademisk tuftede, intelligente skråblikk, og denne gangen er sidesparkene ganske så velplassert i punghøyde, til høyre som til venstre – de fleste får sitt; fra verdensledere til predikantfjols, influensere og lettkrenkede snøfnugg, hele veien servert med velkjent snert i sarkasmepisken. Jeg kunne ha ønska meg noe mer Egil i monitor, men dette er faen så fett, fra ende til annen – nok en gang! Topp syv, Lars? Dette er da i sannhet topp ni, minst!

5/6 | Wilfred Fruke

Utgivelsesdato 23. september 2022