Kategorier
Live Nyheter

BigBang @ Sentrum Scene, Oslo

Et av landets sikreste kort hva fornøyelig konsertaften angår må tilfalle evigunge BigBang. Tradisjonen tro blir det heller aldri helt jul før de har solgt ut Sentrum Scene og bydd på sin solide låtkatalog heller, så det var duket for en forlystelig aften på Arbeidersamfunnets Plass i Oslo.

Lørdag 21.desember 2019

Et av landets sikreste kort hva fornøyelig konsertaften angår må tilfalle evigunge BigBang. Tradisjonen tro blir det heller aldri helt jul før de har solgt ut Sentrum Scene og bydd på sin solide låtkatalog heller, så det var duket for en forlystelig aften selv om den hvite jul utenfor lokalet beviselig lot vente på seg. Det kan dog ikke bandet lastes for.

De satte igang en intro som satte tankene mot afrikansk urkultur og på en eller annen måte passet meget bra til bandets lydbilde og jubelen ville ingen ende ta da gjengen entret scenen. De bød på en liten jam før «Nothing To Hide» satte både tone og stemning for det som skulle bli en riktig så trivelig aften. BigBang må finne seg i å bli kalt en garantist for bra konsertopplevelser, og denne siste lørdag før selveste julaften var intet unntak.

Tradisjonen tro sto flere gjesteartister på tapeten, som vanlig Tuva og Erik fra Valkyrien Allstars (der Tuva i tillegg fikk æren av å sementere selve kvelden til slutt, men det kommer vi tilbake til), Lars Håvard Haugen på gitar – og ikke minst det fine trekket ved å lå oppvarmingsbandet Hollywood få skinne som backingkorister ved flere anledninger. En ekstra kudos må gis til lydtekniker som ga prikkfri lyd til både band og gjesteartister og bidro med det til en musikkaften man kan ta med seg inn i julestria for oss som enda ikke er ferdige.

Bandet svingte som vanlig som Trollstigen selv, og kaptein Greni styrte skuta med stoisk ro. Riktignok var det ikke mange passiarer med publikum, men ved én anledning ble vi spurt om vi ville ha det enkelt eller komplisert, og da Oslo-publikummet enstemmig konkluderte med sistnevnte instruerte Greni kort og greit publikum til trestemt allsang under «Wild Bird». Hadde jeg terningsatt publikum ville dette alene ha gitt en sekser, inkludert bonus for fravær av skravl og en elektrisk stemning fra start til slutt. Når det kommer til Greni er det ingen overraskelse lenger at han er den naturlige showmann og frontfigur der han oppildnet publikum med den minste håndbevegelse.

I en setliste representert av det meste bandet har gitt ut var det spesielt «Compensator», «Isabel» og «Glory Chord» som stakk seg ut for undertegnede – sistnevnte med en ikke ubetydelig gitarduell mellom Greni og nevnte gjesteartist Lars Håvard Haugen. Jeg tror de endte opp med en rimelig grei uavgjort. Samme gjaldt for etterfølgende «Heaven And Stars» med en oppbygning mot slutten som fint kunne ha klart oppgaven med å runde av kvelden hvis så var tilfelle.

Heldigvis var det ikke det, for hverken band eller publikum var fornøyde helt enda. Men da de avsluttet hovedsettet med nydelige «To The Mountains», kom tilbake for «Long Distance», «Girl In Oslo» – hvor vi denne gangen fikk presentert bakgrunnshistorien og kveldens dödare «Good Night For Bad Decisions» der Tuva som nevnt hjalp til med å avslutte kvelden på en høyst passende måte vil jeg tro at de betalende var bra fornøyde med det de fikk igjen for billettprisen. 5/6

Tekst: Sven O Skulbørstad
Foto: Anne-Marie Forker

Les forøvrig intervju med Øystein Greni her!