Kategorier
Skiver

Beth Hart | War In My Mind

En av vår tids ypperste vokalister viser over hode ikke tretthetstegn; snarere er det som om Hart bare forøker selvtilliten, og på “War In My Mind” blottstiller eget, indre mørke, med fynd, sensitivitet og blodstenkt kraft.

Provogue

En av vår tids ypperste vokalister viser over hode ikke tretthetstegn; snarere er det som om Hart bare forøker selvtilliten, og på “War In My Mind” blottstiller eget, indre mørke, med fynd, sensitivitet og blodstenkt kraft. I likhet med forutgående fonogrammer etterkommes krav til sjelevrengt leveranse, vital instrumentalsynergi, komposisjon og variasjon. Hart amalgamerer rock, blues, pop, soul og jazz, og stiller med fjetrende musikalsk ryggdekning, inklusive bombastisk jentekor og fyrig rockekomp. Imidlertid spiller hun virkelig hovedrollen selv denne gang, både som sanger og pianist. Barske og ekstremt fengende “Bad Woman Blues” åpner kalaset – et skånselløst soul/pop-nummer som ikke kjenner betydningen av begrepet “om forlatelse”. Andre triumføyeblikk teller et dramatisk tittelspor, suverent arrangert for piano og strykere, “Spanish Lullabies”, og såre “Woman Down”. Albumets kronjuvel er likevel “Rub Me For Luck”; en symfonidimensjonert, mørk kraftballade, armert med tonnevis av patos og forrykende pianolinjer. Jeg vet sannelig ikke om Beth Hart kan vise til mektigere studioinnspilling enn dette…

At mesterverket favner noe av det samme intense alvoret som eksempelvis Magentas “Moving On”, Queens “The Show Must Go On” og Beverly Cravens “Love Scenes” vil neppe sjenere oppegående individer, som – uansett stilpreferanser – frydes over årets Beth Hart-skive.

4,5/6 | Geir Larzen

Utgivelsesdato: 27.09.2019