Kategorier
Live Nyheter

Beatallica @ Revolver, Oslo

Beatallica er først og fremst GØY. Og de er også et veldig samspilt og hardslående band, med solid trøkk. Noe man forsåvidt må ha når man skal spille hybrider av Beatleslåter og Metallicalåter.

Lørdag 7.mai 2011

Det var både merkelig og trist å se at det bare var 10-15 mennesker i lokalet når det egentlig var på tide for de amerikanske humoristene i Beatallica å gå på en norsk scene for første gang. Mye av forklaringen ligger selvsagt i at 1600 av deres potensielle fans befant seg lenger ned i gata på Queens Of The Stone Age, og det rant inn flere underveis,men likevel. Pussig nok hadde to av bandmedlemmene norske aner, og disses fjerne familier utgjorde sikkert halvparten av publikum. Selv om de ikke tok opp like mye plass som den strandede fotografhvalen som lå og vugget på gulvet foran scenen mesteparten av konserten.

Beatallica er først og fremst GØY. Og de er også et veldig samspilt og hardslående band, med solid trøkk. Noe man forsåvidt må ha når man skal spille hybrider av Beatleslåter og Metallicalåter. Bandet med Jaymz Lennfield i spissen (med runde brller med blått glass) gikk på scenen i Sgt.Pepper-uniformer og dro igang «I Want To Choke Your Band».  De beste hybridene som «Sandman» (En smågenial mix av «Enter Sandman» og «Taxman») og «Blackened the USSR» fikk publikum til å stå med brede glis, for de funker flott musikalsk også. Riffet til «Hero Of The Day Tripper» blir litt for komplisert for sitt eget beste, mens «Something Else Matters» dessverre ikke fungerte for min del. Men moro var det.

Beatallica har så definitivt potensiale til å få samme status her til lands som deres spirituelle tøysebrødre i Hayseed Dixie har, og de fyller nå lett John Dee. Våkn opp folkens, dere gikk glipp av noe virkelig festlig denne lørdagskvelden. 4,5/6

Tekst & foto: Geir Amundsen