Kategorier
Skiver

Autopsy | Ashes, Organs, Blood And Crypts

Peaceville

Autopsy er tilbake! Altså, de kom jo tilbake i 2009 etter over et tiår pause, og dette er deres sjette plate etter det. Og jeg synes bandet har gitt ut bedre og bedre skiver etter comebacket, men fjorårets «Morbid Triumphant» synes jeg var en nedtur. Derfor er det gledelig at pila peker oppover igjen. Lydbildet er litt annerledes enn det vi er vant til. Det er fortsatt skittent, men samtidig litt oppdatert. Jeg synes det låter forfriskende. Og det passer i grunn den litt mer punka atmosfæres jeg synes hviler over plata. Skal jeg sammenligne med tidligere plater synes jeg «Shitfun» er en fin referanse. Videosingelen «Rabid Funeral» starter, og er et godt eksempel på det jeg nevner. I Autopsy sammenheng er jo dette lynkjapt. Ser for meg dette som temmelig vilt live. «Throatsaw» er også en sånn type låt, mens «Bones To The Wolves» og «Lobotomizing Gods» er Autopsy slik vi husker det. Så har du noen låter, eksempelvis tittelkuttet, hvor det sniker seg inn noen melodiske partier, som slett ikke er hva vi er vant med. Min favoritt er «No Mortal Left Alive». Jeg virkelig elsker den takta snaue minuttet uti låten. Kjapp takt som går altfor sakte og gir et fantastisk herlig groove. Dette er en variert og positiv opptur fra Chris Reifert og co.

4,5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 25. oktober 2023