Kategorier
Nyheter Skiver

Atena | Subway Anthem

Indie Recordings

Et for meg nytt bekjentskap, norske Atena, men et kjapt søk på Spotify kunne informere om at «Subway Anthem» er gjengens fjerde album, og at de har holdt det gående siden 2015. Det forteller meg samtidig at mine antenner må justeres litt, for dette likte jeg godt!

Med en og en halv fot trygt plassert i metalcore-land vet man ganske sikkert hva man får servert, men den siste halvdelen av foten byr på noen behagelige overraskelser underveis – ikke akkurat vanlig blant metalcore generelt.

Bare i åpneren «Ultra Ultimate Opus Power» dundrer det en brutal trance-basstromme umiddelbart etter en like brutal start og livet godt for resten av albumopplevelsen. De detter nok litt i metallcore-fella allerede under etterfølgeren «Hard Day» med det klassiske «sinnavers/EMO-refreng» som man har hørt alt for mange ganger, men det Atena virkelig skal ha et at dette langt ifra er en fast formel. Allerede der skiller de seg virkelig godt ut ifra mengden. 

«Subway Anthem» er meget godt produsert, ihvertfall hvis man ikke reagerer på trigga trommer, og heldigvis er ikke jeg en av de da jeg mener det gjør seg godt i enkelte former for metall – da kanskje spesielt i metallcore med industrielle undertoner. Det finnes lag på lag med lyder og toner fra både synther og piano i bakgrunnen, og dette gjør musikken godt. Midtpartiet på «Poison Pure» er et meget godt eksempel på akkurat dette -et av de største høydepunktene på skiva.

Men det aller største høydepunktet har de strategisk nok plassert helt til slutt, nemlig den durbefengtet og smått sakrale «Oh My». En legemligjørelse av hva man kan få til når man tør å tenke utafor boksen og gjøre ting på sin egen måte. Denne ligger langt nærmere Highasakite enn metallcore for å si det sånn, tross tunge gitarer og dundrende trommer. Sånn, akkurat sånn skal det gjøres!

Ellers består skiva av låter som overhodet ikke gjør seg bort i selskapet, spesielt tittelsporet og «Leave» vil jeg nevne som ekstra høydepunkt i tillegg til de allerede nevnt. Bra jobba folkens, ser frem imot å høre dette live.

4,5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 29. september 2023