Kategorier
Multimedia Nyheter

Anthrax | XL

Anthrax fylte 40 år i fjor og kunne av åpenbare årsaker ikke gå ut på turné for å feire. Derimot gjorde de som veldig mange andre under denne tiden, nemlig å sende en direkte livestream på selve dagen. Og nå kan de som ikke fikk det med seg da nyte herligheten både visuelt og audielt.

Nuclear Blast

Hvor skal man begynne med å beskrive denne mastodonten av en utgivelse? Kanskje med bakgrunnen – Anthrax fylte nemlig 40 år i fjor og kunne av åpenbare årsaker ikke gå ut på turné for å feire. Derimot gjorde de som veldig mange andre under denne tiden, nemlig å sende en direkte livestream på selve dagen. Og nå kan de som ikke fikk det med seg da nyte herligheten både visuelt og audielt. 

Og for en pakke de leverer. Med en spilletid på over to timer får vi servert créme de la créme av bandets absolutte høydepunkter, både fra eldre men også nyere dager. Men her kommer også mitt eneste ankepunkt mot utgivelsen – vi skulle gjerne hatt et par spor fra John Bush-æraen også. Jeg skjønner godt at det kanskje er kjipt for Joey Belladonna å synge låter fra den tiden, men spesielt «Sound Of White Noise» synes jeg faktisk er en av Anthrax aller beste skiver og det hadde vært utrolig fett å fått et gjenhør med for eksempel «Only» igjen.

Bortsett fra det er det neimen ikke mye å trekke for her. Bandet låter tightere enn noensinne, visuelt ser det helt fantastisk ut – og den som kommer aller best ut er faktisk Frank Bello da koringene hans virkelig kommer til sin rett her. Jeg var ærlig talt ikke klar over akkurat hvor bra han gjør det.

«XL» sitt absolutte høydepunkt må være når selveste Chuck D fra Public Enemy slenger seg med på den eviggrønne «Bring The Noise» og gjengen leverer klassikeren enda bedre enn originalen. 

Dette er et absolutt must-have for samtlige fans av Anthrax, det er en av de aller beste strømmekonserter jeg har sett der vi vitner en av de fire store levere sine beste godlåter på rekke og rad og låter om mulig bedre enn noensinne. 

5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 22. juli 2022