Kategorier
Nyheter Skiver

Aktiv Dödshjelp | Send Dudes

Selv om de blir sett på som veteraner innen punk her til lands, kommer Aktiv Dödshjelp først nå med sitt debutalbum, og gjør det med både stil og et solid glimt i øyet når de først gjør det. 

Selvutgitt

Det oser 90-talls scandirock av “Send Dudes”, og med tanke på at norskspråklige varianter hørte til sjeldenhetene er det lett å tenke hvor stort de mye mulig ville ha gjort det hadde denne kommet i høydepunktet av denne genren. Men, nå har de fått spredt ordet ganske bra allerede som de har, så det går nok bra lell.

Tittelsporet sparker igang med en forholdsvis oppbyggende intro og setter samtidig igang en rockefot som mer eller mindre holdes igang skiva igjennom. De finner ikke på kruttet på nytt, Aktiv Dödshjelp, men har allikevel såpass mange “uvanlige” grep utenfor klassikeren vers-refreng så det føles nytt og fresht. Og variasjonen der får til i en ellers relativ snever genre er upåklagelig. 

Et eksempel som kommer tidlig i form av “Frostrøyk”, for etter fire rimelig fresete rockelåter med gøyale tekster (deriblant en invitasjon til fest hos Eirik), roes det kraftig ned på starten her og man forstår at det blir en liten pust i bakken. Men det trøkkes til her og, bevares – men allikevel er den nesten som en ballade å regne i forhold til resten av selskapet. Fin melodi og en sterk tekst gjør at denne nok regnes som en aldri så liten personlig favoritt på “Send Dudes”.

Ellers er det stort sett kraftig rock med en fot i hardcoreland som presenteres, og de klarer nesten å unngå Kvelertak-fella de fleste andre ramler i – nesten, fordi “N.F.B.” er en Kvelertak-låt – det hevder jeg å påstå. Dog en usedvanlig fet låt altså, men det må nevnes.

Bortsett ifra det er det fint lite å trekke for, det er god fresrock på norsk som vi alltid setter pris på, med stor fokus på festlige aktiviteter – som vi også setter pris på. 

De runder av “Send Dudes” ved å namedroppe alle som er involvert i plata, inkludert bandet selv – høflig nok presentert sist. I tillegg til en adresse der du ofte kan møte bandet (akkurat hvor tenker jeg du kan høre skiva selv for å finne ut av). Et veldig morsomt grep som sender tankene litt imot Gartnerlosjen, og avslutter skiva på en særdeles trivelig måte.

Dette var på høy tid gutta, og håper ikke det tar for lang tid til neste skive – meget bra utført!

4,5/6 | Sven O. Skulbørstad

Utgivelsesdato 15. mars 2024