Kategorier
Skiver

Aeon Zen | Transversal

Dette er en vanskelig plate, og jeg vet vi har snakket varmt om Aeon Zen tidligere her i bladet. Rich Gray har holdt prosjektet gående siden 2008, og denne platen, som er deres sjette, velger de å kalle sin avslutning.

Layered Reality Productions

Dette er en vanskelig plate, og jeg vet vi har snakket varmt om Aeon Zen tidligere her i bladet. Rich Gray har holdt prosjektet gående siden 2008, og denne platen, som er deres sjette, velger de å kalle sin avslutning. For noen år siden ble Gray bassist i Annihilator og musikken ble nok hakket hardere etter dette, men likefult er det progressiv metal med ferdigheter det oser stor respekt av. Jeg tenker både Dream Theater og Symphony X, og mye skulle tilsi en knakende god skive. Problemet mitt er at plata er bygget opp som et halvtimes langt spor. Isolert sett er åpningslåta «Twilight», like som neste «A New Day» særdeles gode spor. Dette gjelder egentlig de fleste låtene, og variasjonen er stor fra rolige «Forever» til nærmest thrasha «Force Of Fire», som jeg for øvrig liker godt. Som ett spor blir dette for meg sammensatte bruddstykker og jeg klarer ikke å finne den røde tråden i dette. Ok, noen partier kan man nikke gjenkjennende til ved et par anledninger, men det blir for rotete for meg. Hadde det vært en plate med separate spor med noen sekunder mellom ville antagelig inntrykket vært et annet.

3,5/6 | Ronny Østli

Utgivelsesdato 24.september 2021