Kategorier
Skiver

Adrenaline Rush | Adrenaline Rush

Adrenaline Rush har fått hjelp av den melodiøse hardrockens Kong Midas, Erik Mårtensson, på produksjonssiden som gjør at det lydmessig låter kanon, men de høres likevel mer som Mötley Crüe enn som W.E.T.

Frontiers

Adrenaline Rush er et helt nytt og ungt band fra Sverige som de færreste her til lands har noe kjennskap til, men likevel har de fleste av oss hørt stemmen til vokalistbaben Tåve Wanning – hun sang på en av tidenes mest enerverende låter, «Rosa Helikopter», som var en massiv hit blant småunger og tilbakestående i 2001. Og det er svært vanskelig å skrive en objektiv anmeldelse av Adrenaline Rush uten å bruke denne kunnskapen mot dem, til tross for at Tåve da var bare ni år gammel og dermed under den musikalsk kriminelle lavalder. Nesten umulig. Men vi prøver. Bandet har fått hjelp av den melodiøse hardrockens Kong Midas, Erik Mårtensson, på produksjonssiden (og han har nok involvert seg i både låtskriving, arrangement og instrumenthåndtering også!) som gjør at det lydmessig låter kanon, men Adrenaline Rush høres likevel mer som Mötley Crüe enn som W.E.T. Åpningen «Black n’ Blue» er en midtempolåt med et sterk og fengende refreng og et steintøft mellomparti, mens «Change» rapper riffet fra Kingdom Comes «Do You Like It». Høydepunktet kommer midtveis, en steintøff sak ved navn «Want It All» som jeg vedder mye på at Mårtensson har mer enn én finger med i spillet på.

g

Ellers blir dette litt for enkel og riffbasert 80-tallsinspirert hardrock med Tåves barnslige Lolitastemme i fokus, og altfor klisjefylte tekster – strofer du har hørt i tusen andre låter. Men for all del, det er godt håndverk og en del tøffe låter, så om du er fan av band som Mötley Crüe, Danger Danger eller Warrant, så er det vel verdt å sjekke ut Adrenaline Rush.

3/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato 22.august 2014