Kategorier
Live

Zeromancer @ Rockefeller, Oslo

Etter syv års pause startet Zeromancer opp igjen for et par år siden, og under ett år etter forrige besøk på Rockefeller var de nå tilbake med den nye skiva The Death Of Romance i bagasjen. Dessverre har konsertpublikummet sviktet dem litt, for det var neppe mer enn 5-600 folk i salen på denne lørdagskvelden, med galleriet og sideloungen avstengt.

Lørdag 13.mars 2010

Etter syv års pause startet Zeromancer opp igjen for et par år siden, og under ett år etter forrige besøk på Rockefeller var de nå tilbake med den nye skiva The Death Of Romance i bagasjen. Dessverre har konsertpublikummet sviktet dem litt, for det var neppe mer enn 5-600 folk i salen på denne lørdagskvelden, med galleriet og sideloungen avstengt. Pussig med tanke på at hvis denne gjengen hadde kalt seg Seigmen og fiksa litt på setlista, så hadde de antagelig solgt ut Spektrum på timen. 

Si hva du vil om Alex Møklebust & co, men de er i hvert fall ikke tilfreds med å hvile på gamle laurbær. I så fall hadde de heller spilt Seigmen-skivene «Total» og «Metropolis» i sin helhet, men her spilles ikke en enste strofe Seigmen. Hadde de vært bare halvparten så kommersielle, ville de fokusert på de to første Zeromancer-skivene som fansen kjenner og elsker. Men neida, her peiser vi på med låt etter låt fra de to nyeste skivene «The Death Of Romance» og «Sinners International», faktisk var 13 av 19 låter fra disse. 

Som alltid når Zeromancer eller Seigmen står på scenen, er det vokalist Alex og bassist Kim Ljung som er i fokus, og man legger knapt merke til gitarist Dan Heide, som står pal på sin tilviste kvadratmeter på venstre ving gjennom hele konserten mens sjefene patruljerer scenekanten og pisker opp publikum etter alle kunstens regler. Best respons får de naturlig nok på låtene fra debuten «Clone Your Lover» (representert ved tittellåta og ekstranummer «Houses Of Cards») og «Eurotrash»-bidragene «Chrome Bitch», «Need You Like A Drug» og avslutningen «Doctor Online»). Tredjeskiva «ZZYXZ» ble nok en gang totalignorert. Kveldens overraskelse for de som ikke så Zeromancer i fjor eller hadde sniklest setlista var en cover av Depeche Modes «Photographic», introdusert som en låt som inspirerte gutta til å begynne med musikk. (De færreste av oss ville vel tippa «A Broken Frame»-skiva blant Seigmens fremste inspirasjonskilder…)

Dette var min niende Zeromancer-konsert, og det må innrømmes at jeg har sett de mer på høgget enn i kveld. Noe av årsaken kan være publikumsantallet, og at Kim Ljung hadde vært sjuk hele dagen og ikke var så hissig som man er vant til å se han, men han skal ha honnør for innsatsen. Zeromancer gjør rett og slett ikke dårlige konserter, og dette var nok en solid dag på jobben for gutta, selv om konserten neppe blir stående igjen som en milepæl i bandets historie. 4/6

Tekst & foto: Geir Amundsen