Kategorier
Nyheter

Within Temptation | Resist

2018 var et særdeles dårlig år for musikk generelt, men kanskje spesielt for kvinnefrontet metal. Det virket som mange hadde tatt seg et fri-år. Gledelig er det derfor å starte det nye året med en av de ledende pionerene innen sjangeren.

Universal

2018 var et særdeles dårlig år for musikk generelt, men kanskje spesielt for kvinnefrontet metal. Det virket som mange hadde tatt seg et fri-år. Gledelig er det derfor å starte det nye året med en av de ledende pionerene innen sjangeren. Platen føles nesten ikke som ny, da de har levert låter jevnlig siste året gjennom sosiale medier. Sharon Den Adel har som alltid sin dominante rolle og er en fryd for øret med sitt dype stemmeregister. Hun drister seg også opp i sopranvokal på enkelte låter, som gir assosiasjoner til de tidlige utgivelsene. «The Reckoning», «Raise Your banner» og «Trophy Hunter» er bare noen av høydepunktene som kan nevnes. Jeg kan styre min begeistring for verset i «Holy Ground». Jeg synes det er helt greit når de inkludere rappere i låter, men når hun prøver seg selv blir det bare et pinlig forsøk på å nå ut til det amerikanske publikum.

Ellers er dette nok en solid utgivelse fra muligens beste bandet innen sjangeren. Vil også gi en kraftig klapp på skulder for deluxe-utgaven av platen, hvor de faktisk har inkludert platen på kassett. De tar nostalgifaktoren til nye høyder. Det kan jeg like.

5/6 | Stig Rune Robertsen

Utgivelsesdato 01.02.2019