Kategorier
Nyheter Skiver

Wig Wam | Out Of The Dark

«Never Say Die» var knapt blitt kald fra pressa før vi fikk meldinga om at ei ny skive var på vei fra Wig Wam. Her skal suksessen etter «Peacemaker»-suksessen melkes, naturlig nok. Og hvordan låter så Wig Wam anno 2022?

Frontiers

«Never Say Die» var knapt blitt kald fra pressa før vi fikk meldinga om at ei ny skive var på vei fra Wig Wam. Her skal suksessen etter «Peacemaker»-suksessen melkes, naturlig nok. Og hvordan låter så Wig Wam anno 2022? (Vi fikk naturlig nok låtene før 2022 var gått inn i historien.) Joda, de fortsetter i samme spor som på forrige skive, men sannelig har de strammet til grepet enda et hakk på tyngden, både gitarriff og trommegroover har blitt tyngre, det samme kan vi si om lydbildet. Publikum har allerede fått en forsmak, i form av åpningssporet, som også er tittelkuttet på «Out Of The Dark».

Gutta har funnet de dype tonene, og befinner seg helt nede i C#, for den som er inne på slikt. Det har ikke hersket noen tvil om at Trond Holter nærer en forkjærlighet for salige Eddie Van Halen, noe som skinner gjennom mer på denne skiva enn tidligere. Han har sågar fått med en instrumental, med den enkle tittelen «79», som gjenspeiler året han oppdaget EVH, Gary Moore og Pink Floyds «The Wall». Til tross for at gutta har blitt voksne, og lagt fra seg mye av spilloppene, har de noe av humoren intakt, og bruker sin «tongue-in-cheek»-mentalitet i tekstene, som på «Bad Luck Chuck», som forøvrig kan kalles Åge Sten Nilsens David Lee Roth-øyeblikk. Her snakker vi entertainer på høyt nivå! Tittelen har også noe «Wig Wamsk» over seg, eventuelt «Spinal Tapsk» eller «Steel Panthersk», men de har også noe modent over seg, og tar for seg krigen i Ukraina, i låta «Uppercut Shazam», som handler om det å være underdog.

Det kler bandet å utvikle seg, og vi så utviklinga allerede på «Never Say Die». Som vanlig, nær sagt, handler det meste om gitarist Holter og Åge Sten Nilsen, som fortsetter å vokse som vokalist, men både bassist Bernt Jansen og trommis Øystein Andersen gjør en stødig innsats, og spesielt sistnevnte har utviklet en mer løssluppen rolle enn tidligere. Det kommer noen frekke finter i kjøkkenavdelingen underveis.

Wig Wam har brukt tida godt etter gjenforeningen, og nyter nok dagene med ny musikk og en forholdsvis spennende turnéliste i 2023. Låtene bandet lirer av seg om dagen er catchy og melodiøse, men har fått en tyngde som kler bandet godt. Låtmessig er ikke «Out Of The Dark» like sterk som forløperen, men den vil garantert få kjørt seg mye på diverse stereoanlegg og strømmetjenester verden over når den er ute. Den har flere sterke låter, men mangler det ekstra giret på noen andre. Likevel kan vi nyte et vitalt og inspirert Wig Wam, noe vi selvfølgelig er glade for. (Intervju med Åge Sten Nilsen i desembernummeret av Norway Rock magazine! Kjøp det her! Førti spenn! Det har du råd til!)

4/6 | Jan Egil Øverkil

Utgivelsesdato 10. februar 2023