Kategorier
Nyheter Skiver

Whitesnake | The Purple Tour

Som tittelen mer enn antyder, får vi her en dose gamle Deep Purple-låter – forrige studioskive fra Whitesnake var “The Purple Album”, et totalt overflødig album med svakere versjoner enn originalene. Men i disse liveversjonene spruter det atskillig mer.

Rhino

Selv de mest hardbarka Whitesnake-fans tenker seg nå to ganger om før de betaler for nok en liveskive/DVD fra David Coverdale & co, for nå begynner det å bli alvorlig mange de siste årene. Vi har fått “Live In The Still Of The Night”, “Live In The Shadow Of The Blues”, “Live At Donington 1990”, “Made In Japan”, “Made In Britain”, “Live in ’84 – Back To The Bone” – og her kommer “The Purple Tour”, innspilt på turneen av samme navn i Birmingham i desember 2015.

Er det noen grunn til at du skal kjøpe denne? Mnja, det er første mulighet til å se Coverdales nye rekrutter, som gitarist Joel Hoekstra (ex-Night Ranger, Trans Siberian Orchestra) og keyboardist Michele Luppi, som også er en solid vokalist i det italienske progmetal-bandet Secret Sphere. Og som tittelen mer enn antyder, får vi her en dose gamle Deep Purple-låter – forrige studioskive fra Whitesnake var “The Purple Album”, et totalt overflødig album med svakere versjoner enn originalene. Men i disse liveversjonene spruter det atskillig mer.

Åpningen “Burn” sitter som den skal, og “The Gypsy” er faktisk helt strålende. Det samme kan sies om “Soldier Of Fortune”, mens “You Fool No One” og “Mistreated” hadde vi klart oss fint uten. De resterende åtte låtene er de samme gamle traverne som går igjen på alle liveutgivelsene – du vet; “Still Of The Night” (i en særdeles trøtt og traurig versjon), “Here I Go Again”, “Is This Love”, “Fool For Your Loving”, allsangfavoritten “Ain’t No Love In The Heart Of The City” og en glimrende versjon av gode gamle “Love Ain’t No Stranger”.

Og vokalt låter dette slett ikke så ille som man har opplevd på konsert de siste årene. Riktignok korer hele bandet (unntatt trommis Tommy Aldridge) godt og tett, og backer opp sjefen så godt de kan hele veien, men at Coverdale selv synger så mye bedre her enn han gjør på de mange forjævlige bootlegene og Youtube-videoene, gjør at en mistenker at vokalen er reparert i etterkant. Men det er greit, heller det enn å lide seg igjennom skingrende falsk vokal – og når Coverdale holder seg i det lavere registeret, hører vi at han fortsatt har mye av sin sjelfulle baryton intakt. Det er når han absolutt skal skrike at det skjærer seg.

Vi må nevne en sedvanlig god innsats fra gitarist Reb Beach, som nå har etablert seg som den musikeren som har spilt lengst i Whitesnake ved siden av Coverdale selv. Tommy Aldridge er inne i varmen for tredje gang, og leverer den samme trommesoloen som alltid (vi hørte vel den første gang på Ozzy Osbournes “Tribute”-skive på 80-tallet), og han er stadig en flere hakk for hardtslående metaltrommis til å passe godt inn i et såpass bluesbasert band som det Whitesnake er – eller var.

Høydepunktet finner du ikke på CDen, men på bonusmaterialet på DVDen – “You Keep On Moving” og en glimrende “Lay Down Stay Down” viser at det stadig er trøkk i lungene til den nå 66-årige Yorkshire-mannen.
Konklusjonen er at dette er en underholdende nok utgivelse, med noen spor som gjør at et innkjøp kan forsvares, tross et par skivebom. Men bare komplettister trenger føle seg nødt til å anskaffe “The Purple Tour”.

4/6 | Geir Amundsen

Utgivelsesdato: 19.januar 2018

Les også: Whitesnake – nå også som tributeband og Whitesnake – uhelbredelige romantikere