Kategorier
Retro

Whitesnake | Restless Heart: 25th Anniversary Edition

24 år etter at «Restless Heart» først ble utgitt, slippes allerede 25-års jubileumsutgaven av skiva i en kvadruppel versjon. Er det noe du bør bruke tid og penger på?

Rhino

David Coverdale er blant de som best forvalter eget musikalsk korpus. Smellfeite jubileumsutgaver har blitt den gamle høvdingens greie, og nå står «Restless Heart» for tur. Aktuelle album var ikke et mesterverk; til det bød den på for mange «slengere» som gjorde plata ujevn. Det er også her Coverdale for alvor begynner å slite vokalmessig i det høyere registeret. Med det sagt så huser skiva opptil flere gode låter, hvorav et par av dem viser hvor sjefen burde ha tatt stemmen i de kommende årene.

Beistet som nå sendes ut til diverse nettforhandlere består av fem disker, nærmere bestemt fire CD-er og én DVD. Utover det kommer boksen med en lekker bok (som leverer bilder, annonser og et omfattende Coverdale-intervju), turnéprogram og poster. Således står den ryddig i forlengelsen av jubileumsbombeutgivelsene av henholdsvis «1987» og «Slip Of The Tongue», som utkom for en tid tilbake med få års mellomrom (Nevnes kan også «Box ‘O Snakes», samleboksen som rommet samtlige Whitesnake-album til og med «Slide It In»).

Den første disken på årets utgave består av «Restless Heart» i remix-versjon, noe som naturligvis er både bra og mindre bra. På den ene siden løfter den nye miksen frem aspekter ved materialet som tjener det samlede uttrykket; på den andre siden tafses det tidvis med fettfingre på et arkivdokument. Mer forsvarlig er derfor disk 2, som byr på albumet remastret (denne burde naturligvis ha vært disk 1). Når disse to er pløyd følger «Dancing On The Titanic» (disk 3) – en versjon av låtene som instrumentale, samt tidlige takninger. Denne er myntet på de spesielt interesserte. (Avsnittene kalt «getting drum tracks in the studio» sier i grunnen hvor interessert du bør være for å utholde greia). Det samme gjelder disk 4, kalt «evolutions», som gir oss plata igjen, i form av ufullstendige versjoner og forbedringer. Det klart mest interessante med disk 3 og disk 4 er en uutgitt demo av «Snakes Down South». Digger man Whitesnake, takker man også ja til «Your Precious Love» i soul-drakt.

En behøver imidlertid ikke være fanatiker for å ha glede av disk 5, som er kolossens audiovisuelle bidrag. Her foreligger fanvideoer av «All In The Name Of Love», «Anything You Want» og «Restless Heart», i tillegg til de offisielle filmene av «Too Many Tears» (skivas ypperste låt), «You’re So Fine» og «Don’t Fade Away». Tittelkuttet kommer også som «lyric video», og supplerer «Can’t Go On» som «acoustic slideshow». Rosinen i kjøttpølsa er allikevel dokumentaren «The Making Of Restless Heart», som på finfint vis avrunder det hele.

Avslutningsvis og i korthet: Det er ingen tvil om at denne jubileumsutgaven er ment for Coverdales mest dedikerte disipler. At mannen forvalter som han gjør applauderes. Samtidig er «Restless Heart: 25th Anniversary Edition» en utgivelse bestående av utrolig mye overflødig materiale.

Bjørn David Dolmen

Utgivelsesdato 27.juli 2021